La alegerile pentru Primaria Capitalei, primele doua pozitii au fost obtinute de candidatul PDL Vasile Blaga si de candidatul independent Sorin Oprescu, conform rezultatelor unor exit-poll-uri difuzate de Realitatea TV si Antena 3. PRM il va sprijini neconditionat pe independentul Sorin Oprescu
Potrivit anuntului facut, duminica seara, de Corneliu Vadim Tudor, PRM il va sprijini neconditionat pe independentul Sorin Oprescu in turul doi al alegerilor pentru Primaria Generala a Capitalei.
El a spus ca ii pare sincer rau de Sorin Oprescu, care este "sacrificat' si este "victima mascaradei tipice lui Traian Basescu", Vadim Tudor mentionand ca l-a avertizat ca va fi furat, "talharit la drumul mare".
In opinia lui Vadim Tudor, Oprescu a fost "ucis politic" de Basescu.
"Eu va asigur ca il vom recupera pe Sorin Oprescu pentru politica. Ii intindem o mana fraterna pentru ca este un intelectual, nu un infractor", a mentionat presedintele PRM.
El a spus ca l-a avertizat telefonic, in cursul zilei de miercuri, si pe Ion Iliescu ca se pregateste o mare frauda si ca Sorin Oprescu va fi depunctat masiv, ca acesta va fi "linsat public" si ca in spatele acestei fraude va fi Traian Basescu, fostul lider raspunzandu-i ca este sigur de acest lucru.
Pe de alta parte, Vadim Tudor a sustinut ca PNG ar fi fost "bagat", cu 5%, in CGMB pentru a-i da voturile in turul doi lui Vasile Blaga.
Iliescu: Obiectivul trebuie sa fie bararea PDL, ceea ce implica sustinerea lui Oprescu
Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, duminica seara, ca obiectivul in acest moment trebuie sa fie bararea PDL, "partidul domnului Basescu", ceea ce implica sustinerea lui Sorin Oprescu.
El a apreciat ca la blocarea PDL trebuie sa contribuie nu doar PSD, ci toate partidele interesate.
Intrebat daca aceasta optiune implica sprijinirea, in turul doi, a lui Sorin Oprescu pentru Primaria Generala, Iliescu a raspuns: "Nu e clar? Bineinteles. Si nu doar al PSD (sprijinul - n.r.), ci al tuturor partidelor interesate sa blocheze drumul partidului domnului Basescu".
Miron Mitrea se pronunta in favoarea sprijinirii lui Oprescu de catre PSD
Miron Mitrea s-au pronuntat, duminica, dupa anuntarea primelor estimari, pentru sprijinirea de catre partid a lui Sorin Oprescu in turul doi de scrutin.
Coordonatorul campaniei PSD, Miron Mitrea, a declarat ca va vota, la prima sedinta a conducerii partidului, in favoarea propunerii presedintelui Mircea Geoana ca PSD sa sustina, acolo unde nu are candidati in turul doi, orice candidat impotriva PDL.
El a precizat ca, in Capitala, se pronunta pentru ca PSD sa il sprijine, in turul doi al alegerilor pentru Primaria Capitalei, pe fostul senator PSD Sorin Oprescu.
Totodata, Mitrea a apreciat ca Diaconescu ar fi obtinut un alt rezultat daca fostul social-democrat Oprescu nu candida pentru acelasi post.
Adrian Nastase: Sustinerea lui Oprescu in turul doi, absolut naturala
Si presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a afirmat ca sustinerea lui Oprescu in turul doi de catre PSD ar fi "absolut naturala", intrucat astfel se pune problema unui vot impotriva lui Traian Basescu.