Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, va merge la Curtea de Conturi indiferent daca numirea consilierilor se va face pe legea veche de organizare si functionare a Curtii sau pe o alta noua, a declarat luni purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru. El a explicat ca obiectiile formulate la Curtea Constitutionala de seful statului la Legea Curtii de Conturi nu afecteaza numirea consilierilor.
El a mentionat ca, in sedintei Birourilor Permanente reunite, Nicolae Vacaroiu i-a informat pe ceilalti membri ai conducerii celor doua Camere ca joi a fost invitat pe presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni, unde au discutat pe tema Curtii de Conturi.
Potrivit lui Andrei Alexandru, Vacaroiu nu a vrut sa detalieze, la sedinta Birourilor Permanente reunite, subiectele discutate cu seful statului, presedintele Senatului aratand ca nu doreste sa determine nemultumirea colegilor de la PD-L.
Intrebat despre persoana care ii va urma lui Nicolae Vacaroiu la conducerea Senatului, purtatorul de cuvant al acestei Camere legislative a raspuns ca nu are astfel de informatii.
Intrebat daca senatorul PSD Nicolae Vacaroiu si-a anuntat, in sedinta Birourilor reunite, intentia de a merge la Curtea de Conturi, deputatul PNL Dan Radu Rusanu, care a sustinut conferinta de presa de la finalul sedintei, a raspuns negativ. "Domnul presedinte Vacaroiu nu a exprimat nimic astazi. Nu s-au discutat nume", a sustinut Rusanu.
In 2 octombrie, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat ca, in eventualitatea in care s-ar vacanta functia sa, prin trecerea la sefia Curtii de Conturi, PSD va propune, conform Regulamentului, un candidat la sefia Senatului, care ar putea fi Mircea Geoana, Doru Ioan Taracila sau Serban Nicolae. Vacaroiu arata, insa, ca nu a luat inca decizia de a merge la Curtea de Conturi.
Senatorul PSD Ilie Sarbu a declarat, in urma cu o saptamana, ca a acceptat, in principiu, in urma unei discutii cu liderii social-democrati, sa preia presedintia Senatului dupa ce Nicolae Vacaroiu va fi nominalizat in functia de presedinte al Curtii de Conturi.