Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, afirma ca, desi se recunoaste o tinta a atacurilor unor "militanti politici", este pregatit sa-si asume interimatul la Presedintia Romaniei.
"In cazul in care se va ajunge in Parlament la suspendarea din functie a presedintelui Romaniei, imi voi asuma responsabilitatea interimatului in termenii si pe durata impuse de Constitutie, asa cum este normal intr-un stat de drept, indiferent de atacurile dirijate impotriva mea", se arata intr-un comunicat semnat de Vacaroiu. El a mai tinut sa precizeze in acelasi comunicat ca nu a contribuit la declansarea crizei politie care il va propulsa in functia suprema in stat.
"Nu ma aflu la originea actualei crize din interiorul arcului Puterii si nici nu am alimentat in vreun fel sau altul aceasta stare de fapt nedorita. Dimpotriva. Ca presedinte al Senatului, am actionat permanent pentru o colaborare amiabila si conforma cu spiritul si litera Legii cu celelalte institutii fundamentale ale statului, inclusiv cu presedintele Romaniei si primul-ministru", a mai aratat senatorul PSD. (Carmen Corbu)