Machiavelli.ro: USL intentioneaza sa depuna o motiune simpla la Senat privind resursele naturale

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat luni ca Uniunea Social Liberala intentioneaza sa depuna la Senat o motiune simpla pe tema resurselor naturale.
"Cerem cat se poate de hotarat primului-ministru sa dea explicatii publice complete si pertinente asupra deciziilor pe care le-a luat si, de asemenea, aceasta tema va face obiectul unei motiuni simple, pentru ca inca una de cenzura nu se poate, probabil in Senat", a afirmat, intr-o conferinta de presa, Crin Antonescu. El a precizat ca vor exista consultari in cadrul USL cu privire la aceasta motiune simpla.
Liderul liberalilor a subliniat ca "PNL isi exprima indignarea fata de modul in care Guvernul ia deciziile cu privire la resursele naturale". "PNL isi exprima indignarea fata de modul in care primul-ministru si Guvernul Romaniei inteleg sa abordeze si sa decida o tema de o asemenea importanta, cu asemenea consecinte, cum este tema resurselor naturale ale acestei tari. Noi nu discutam continutul si oportunitatea deciziilor luate in cazul cuprului, Transelectrica, gazelor de sist, desi sunt foarte multe semne de intrebare si sub aceste aspecte. Ceea ce este strigator la cer si absolut inacceptabil pentru orice tara democratica si pentruPNL este ca asemenea decizii cu importanta strategica legate de patrimoniul national, cu consecinte asupra a ceea ce se numeste interes national in domeniul economic sa fie luate intr-o totala lipsa de transparenta. Nu doar ca nu a existat o discutie publica, o consultare a cuiva pe acest subiect, dar nu a existat nici macar o informare oficiala, asa cum se cuvine, a opiniei publice din Romania in legatura cu decizii ale Guvernului", a afirmat Antonescu. El a sustinut ca premierul Mihai-Razvan Ungureanu are obligatia de a informa opinia publica in legatura cu decizii de o asemenea importanta.
Pe 17 aprilie, USL a anuntat ca va depune la Parlament o motiune de cenzura pe tema Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures. AGERPRES