Agerpres informeaza: Victor Ponta: USL va avea candidati comuni si la alegerile parlamentare
Uniunea Social Liberala (USL) va avea candidati unici si pentru alegerile legislative, a declarat luni co-presedintele USL Victor Ponta, care a adaugat ca ar fi normal ca si parlamentarii sa fie alesi dintr-un singur tur de scrutin asa cum se va intampla cu primarii.
Ponta a precizat ca la alegerile din 21 august pentru cele doua mandate de deputat ramase vacante, in Neamt si Maramures, USL va avea candidat comun.
"Eu cred ca si parlamentarii trebuie sa fie alesi din primul tur de scrutin asa cum va fi la primari si sper ca PDL sa nu se opuna acestui lucru asa cum a facut in Camera Deputatilor saptamana trecuta. Aceasta idee rezulta dintr-un referendum al domnului Traian Basescu, parlamentarul sa fie ales ca si primarul si sper sa nu se razgandeasca PDL. Daca vrem sa fim consecventi de sus pana jos, asta trebuie sa facem", a spus Ponta, dupa sedinta saptamanala a USL.
El a completat ca, la alegerile parlamentare, USL va avea candidati comuni ca si la alegerile pentru primarii din orasele resedinta de judet sau pentru presedintii de consilii judetene.
Victor Ponta a spus ca, pe modelul Opozitiei din Italia care a avut rezultate foarte bune la alegerile locale, USL va selecta cei mai buni candidati unici si pentru primariile din celelalte localitati.
"Acolo unde, practic, batalia se poate da intre un candidat PSD si unul PNL sau PC putem sa lasam o competitie, chiar si in cadrul USL, dar acolo unde ne batem cu PDL vom merge cu un candidat unic", a explicat liderul PSD, mentionand ca aceste lucruri sunt prevazute deja in protocolul USL.