Senatoarea DOINA ELENA FEDEROVICI a sustinut o declaratie politica intitulata "Proiectul USL trebuie si poate fi continuat", pe care o puteti citi in continuare.

S-a dat startul campaniei electorale si deja romanii au inceput sa fie bombardati cu tot felul de informatii, materiale si promisiuni. Se anunta a fi o lupta crancena intre principalele partide de pe scena politica, un preambul al alegerilor prezidentiale din toamna. Toate formatiunile inscrise in aceasta cursa au demarat in tromba sperand la un finish care sa le asigure o baza solida pentru Cotroceni.
Ceea ce atrage atentia in aceste cateva zile de la intrarea oficiala in campania electorala pentru europarlamentare este directia asumata de PSD-UNPR-PC, care, pe langa conceptele originale si de impact, au ales sa joace cartea transparentei si sa faca public breviarul de campanie, astfel incat toti cei interesati sa aiba la dispozitie toate informatiile cu privire la alegerea sloganelor, mesajelor si elementelor vizuale de campanie.
Pe partea cealalta, partidele de dreapta dau dovada de o reala lipsa de credibilitate in promovarea unor mesaje care nu au nicio legatura cu realitate politica pe care o traim.
De ce PSD-UNPR-PC a gasit reteta de campanie cea mai buna? Pentru ca este singulara ca abordare, pentru ca cele trei partide care fac parte formeaza alianta USD au reusit sa imbine trei concepte pe cat de puternice, pe atat de necesare reiterarii continuarii proiectului national inceput in 2012.
"Mandri ca suntem Romani!", "Romania Puternica in Europa" si "USL traieste!" sunt cele trei concepte de baza ale campaniei electorale pentru europene ale aliantei PSD-UNPR-PC, trei concepte care trezesc in noi emotii pozitive si reamintesc acestora ca exista nenumarate motive pentru a ne mandri cu faptul ca suntem romani, dar in acelasi timp trebuie sa luptam in continuare pentru o pozitionare cat mai buna la nivelul Uniunii Europene.
"Romania Puternica in Europa" vine in continuarea primului mesaj cu argumente concrete in privinta motivelor pentru care Romania trebuie sa aiba capul sus in Europa si sa nu se mai lase calcata in picioare. "Concept lansat de USL in 2012, "Romania Puternica" este un proiect care inseamna intarirea statului social, intarirea dimensiunii economice a statului si pe cea de control. Campania va prezenta bilantul acestor ani de guvernare si modul in care PSD-UNPR-PC si-au facut datoria la guvernare, dar si in Europa. PSD-UNPR-PC ajuta acum, concret, romanii. Am reparat nedreptati, luptam pentru Romania, aducem bani tarii si romanilor, incepem sa facem si dreptate", se arata in breviarul de campanie.
Nu in ultimul rand, "USL traieste! USL continua!" completeaza tabloul creionat de catre PSD-UNPR-PC. Abandonarea USL de catre partidul condus de Crin Antonescu nu a distrus si proiectul USL. Proiectul USL a fost continuat la guvernare de echipa Ponta si este sustinut in continuare de Alianta PSD-UNPR-PC. Noi credem ca USL, un proiect mai mare decat numele unor persoane, initiat din dorinta imensa a romanilor de a schimba regimul Basescu, trebuie si poate fi continuat.