DeCeNews informeaza: Ponta: Suspendarea lui Basescu va fi concretizata intr-o campanie de strangere de semnaturi

Problema suspendarii presedintelui Traian Basescu se va concretiza intr-o campanie nationala de strangere de semnaturi din partea populatiei, in paralel cu alegerile preliminare, a declarat presedintele PSD, Victor Ponta.
"Suspendarea presedintelui, din punctul nostru de vedere va fi o actiune in paralel (cu alegerile preliminare organizate pentru candidatii USL in luna iunie, n.r.) de strangere de semnaturi, dar asa cum stiti foarte bine in momentul actual nu trece de Parlament, va trece in momentul in care avem majoritate. Asta inseamna ca mergem acolo unde nu exista control politic asupra parlamentarilor PDL, UDMR si ce sunt ei si mergem catre oameni", a explicat Ponta.
La inceputul sedintei USL de luni, Antonescu a fost intrebat "cum a ramas cu suspendarea lui Traian Basescu" pentru ca liderii USL nu au fost capabili sa lamureasca aceasta chestiune. "Eu cred ca nelamurirea va apartine, noi am comunicat foarte clar ce se intampla cu acest document. El isi urmeaza cursul, precum si dezvoltarile din jurul acelui document. Cred ca am spus destul de clar la sfarsitul anului trecut si nu ne-am razgandit. Va anuntam astazi un calendar destul de complet in care si acest document isi va gasi locul", a raspuns Antonescu.