Ponta, despre Basescu: "Dictator paranoic, sustinut de o gasca de impostori". Ce-si propun social-democratii pentru 2014

Victor Ponta sustine ca prioritatea PSD anul acesta este destructurarea regimului Basescu. Regimul Basescu este un sistem bazat pe o propaganda tipica legionarilor, se arata intr-un document PSD, in care Basescu este caracterizat drept "dictator paranoic, sustinut de o gasca de impostori si adulatori dependenti de bani si functii publice".
Social-democratii isi propun in 2014 continuarea guvernarii in sensul dezvoltarii economice si al restabilirii echilibrelor sociale in Romania, destructurarea "regimului Basescu" si aducerea la conducerea tarii a unui presedinte care sa nu fie "un razboinic", ci un "pacificator".
Aceste obiective sunt propuse si prezentate luni de presedintele PSD, premierul Victor Ponta, BPN al partidului, intr-un document politic, potrivit unor surse social-democrate.
"Ne propunem sa daramam caramida cu caramida ce a ramas din regimul politic Traian Basescu — in 2014, se incheie 10 ani de distrugere a Romaniei, de minciuna, dezbinare, saracie, izolare internationala si persecutie sistematica a adversarilor politici. Regimul Basescu este un sistem bazat pe o propaganda tipica legionarilor si metode de persecutie ale comunistilor din anii 50 cu un "dictator" paranoic, sustinut de o gasca de impostori si adulatori dependenti de bani si functii publice. Singurul adversar ireconciliabil al acestui regim a fost mereu PSD, (...) de a carei forta politica si electorala i-a fost mereu frica lui Traian Basescu. Stie foarte clar ca noi putem nu doar sa il inlocuim, dar sa avem grija ca mecanismele sale anti-democratice si anti-nationale, construite timp de 10 ani, sa inceteze sa functioneze. Pentru acest obiectiv national si politic trebuie sa colaboram onest cu toate partidele democratice din tara — in special cu aliatii nostri: UNPR, PC si PNL! USL s-a format ca adversar natural al regimului Basescu si trebuie sa nu abandoneze acest obiectiv", se arata in document, potrivit Agerpres.
Pentru obtinerea acestui deziderat, in documentul PSD se precizeaza ca "grupul minoritatilor nationale, UDMR, PP-DD si chiar PDL trebuie sa fie parteneri in acest proiect national — cu totii s-au saturat de Traian Basescu, de modul abuziv in care actioneaza, de santajele sale cu dosare si de linsajul mediatic la care isi supune adversarii".

Sursa: Jurnalul National