Machiavelli.ro: Victor Ponta anunta ca USL nu participa la lucrarile parlamentare ce vizeaza revizuirea Constitutiei

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca USL nu va participa la procesul de revizuire a Constitutiei din Parlament si a aratat ca Uniunea vrea referendum de ratificare a modificarilor constitutionale in 2014.
"Va reconfirm ca nu vom participa pana la alegerile parlamentare, cand se va alege un nou Parlament legitim, nu unul mutilat de traseism politic si de coruptie, de santaj cu dosare si de toate celelalte metode utilizate de Puterea actuala la nicio intalnire si la nici un proces de revizuire a Constitutiei Romaniei", a spus Ponta, intr-o conferinta comuna a liderilor USL.
El a sustinut ca USL vrea referendum de ratificare a modificarilor constitutionale in 2014. "Imediat dupa alegerile parlamentare, cu un nou Parlament, cu legitimitatea pe care ti-o da votul oamenilor, vom proceda la modificarea Constitutiei, iar ideea noastra este ca in 2014 sa mergem in fata oamenilor pentru referendumul de ratificare a modificarilor constitutionale", a declarat liderul social-democrat. Ponta a catalogat declaratia de luni a presedintelui PDL, Emil Boc, privind organizarea unui referendum pentru modificarea Constitutiei odata cu alegerile locale, ca fiind una neserioasa. "Am confirmarea ca nici UDMR si nici minoritatile nu participa la un asemenea proces. Declaratia de astazi a presedintelui PDL, Emil Boc, este o declaratie neserioasa si care nu are nicio legatura cu realitatea", a spus el.
(Sursa: AGERPRES)