Agerpres informeaza:USL nu renunta la greva parlamentara, a precizat luni seara liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, intr-un comunicat remis AGERPRES.

El a subliniat ca parlamentarii Uniunii Social Liberale nu vor renunta la greva parlamentara decat in momentul in care puterea va accepta sa puna in aplicare cele patru conditii propuse de copresedintii USL Victor Ponta si Crin Antonescu.
Aceste conditii se refera la: un angajament public al primului-ministru ca nu va mai folosi asumarea raspunderii si ordonantele de urgenta; la un angajament public din partea celor de la putere "ca vor participa si vor recunoaste Parlamentului dreptul de a cenzura Guvernul prin motiune de cenzura si nu vor mai sta in banci fara sa voteze mai ales in momente cruciale precum motiunile de cenzura"; "fraudarea votului de catre Roberta Anastase trebuie sanctionata si trebuie date garantii ca nu se va mai repeta asa ceva in viitor"; rediscutarea "modificarii abuzive a Regulamentului, care a recunoscut in Parlament un partid care n-a candidat niciodata".
‘Mircea Toader are idei multe, dar nu foarte bune, fie ca se ocupa de sinistratii din Vrancea sau Buzau, fie ca introduce soparle legate de presupuse negocieri cu opozitia pentru incetarea grevei parlamentare. Negocierile, asa cum sunt sugerate de liderul PDL, sunt de fapt doar o intrebare adresata in plen, consemnata de stenogramele Camerei Deputatilor, prin care dl Toader cerea opozitiei sa revina, raspunsul nostru negativ fiind prompt si public. Din pacate, dl Toader, asa cum il stim, nu este un om de cuvant‘, a declarat liderul grupului deputatilor PSD.
In ceea ce priveste Acordul de guvernanta fiscala, Dusa a aratat ca USL si-a exprimat intreaga disponibilitate pentru dialog, ‘atata timp cat populatia va fii informata corect despre acest subiect‘.
Deputatul Mircea Dusa a reamintit, in context, ca opozitia organizeaza miercuri o dezbatere publica pe tema Acordului, la Palatul Parlamentului. ‘USL are un acord separat in acest moment. Noi avem un acord cu romanii‘, a mentionat liderul deputatilor PSD.