Cotidianul.ro: Ponta: Opozitia a preluat majoritatea si in conducerea Senatului

Urmeaza debarcarea lui Vasile Blaga?

Liderul PSD Victor Ponta a anuntat luni ca opozitia a preluat majoritatea si in conducerea Senatului. Declaratia a fost facuta in contextul anuntului de inscriere a senatorului Petru Filip in PSD.
Ponta a declarat ca grupului parlamentar social-democrat i se alatura Petru Filip, un om care inseamna foarte mult pentru Oradea si pentru Bihor, dar si pentru miscarea politica de stanga.
Liderul PSD a anuntat ca Petru Filip va activa in cadrul grupului PSD din Senat si va fi in continuare reprezentantul PSD in Biroul Permanent al Senatului.
"Avem in acest moment in Biroul Permanent 7 voturi, fata de cele 6 ale celor de la guvernare", a spus Ponta.
Opozitia avea deja majoritatea in Senat, in urma alaturarii grupurilor USL a unor parlamentari ai Puterii.
In noul context, USL a reusit luni sa-si impuna punctul de vedere la Senat. Astfel, Senatul a decis, luni, la propunerea grupurilor PSD si PNL, infintarea unei Comisii de ancheta privind activitatea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, in perioada 2009-2012, in pofida opozitiei parlamentarilor Puterii.
De asemenea, plenul Senatului a aprobat luni, dezbaterea in procedura de urgenta a proiectului de lege privind sistemul uninominal pur, depus in data de 18.04.2012 de reprezentantii USL Victor Ponta si Crin Antonescu(L213/2012).
Procedura de urgenta a fost astfel aprobata cu 65 de voturi pentru, 35 de voturi impotriva si patru abtineri.
"Am initiat, impreuna cu Victor Ponta, acest proiect de lege. Motivele pentru urgentarea procedurii de dezbatere tin de calendarul electoral acestui an. Ca atare, mentin solicitarea pentru procedura de urgenta", a spus presedintele PNL, Crin Antonescu, dupa ce, intr-o prima faza, solicitarea USL nu fusese aprobata.