Dupa ce, in urma cu mai bine de doua luni, fostul presedinte al filialei mehedintene a PSD, Eugen Nicolicea, a stat inchis in sediul partidului o noapte intreaga, ieri, nimeni nu a mai putut sa intre in cele doua sedii, municipal si judetean. Incuietorile de la usile celor doua imobile au fost blocate cu bete de chibrite si lipici. Chiar daca membrii de partid au incercat cu ajutorul buteliilor pe gaz lampant sa topeasca lipiciul si chibriturile, nimeni nu a putut sa deschida usile.
Pesedistii de la Mehedinti au rasuflat totusi usurati ca nu s-au facut de ras in fata lui Victor Ponta, care a trecut pe la ei intr-o vizita privata prin teritoriu si urma sa ajunga la sediul de partid. Din fericire, intrevederea cu acesta s-a desfasurat la o locatie privata din judetul Caras-Severin. "Daca venea domnul Ponta, nu era treaba noastra. Eu am venit la serviciu la ora 8.00 si am gasit usile blocate. Asta este tot ce pot sa spun", a declarat secretara partidului.
Suparati nevoie mare, pesedistii au chemat politia in ajutor, dar oamenii legii au venit abia in jurul orei 13.00. "Pana sa chemam politia, am incercat cu cheia sa fortam chibritele din incuietoare, dar nu am reusit. Apoi am sunat la politie si domnii politisti au venit destul de tarziu, ce-i drept. Acum asteptam sa ne deschida usile ca sa ne putem relua activitatea pentru ca astazi nu am muncit nimic, stam pe afara", a spus un membru de partid.
Banuiti de complot sunt fostii membri de partid exclusi odata cu Eugen Nicolicea. "Nu stim cine a facut asa ceva, dar avem unele banuieli, doar s-a mai intamplat o data sa nu putem sa intram in sediu decat cu politia. Atunci a fost domnul Nicolicea la mijloc, acum, cine stie... O sa vedem ce ne spune politia. Oricum se alege praful de partidul asta, e vai si amar!", a povestit alt membru al PSD Mehedinti.
Chiar si dupa ce a plecat politia, usile partidului au ramas tot inchise, fiind necesara interventia unei echipe care sa sparga portile si usile metalice.
"In jurul orei 10.30, ofiterul de serviciu a fost sesizat despre faptul ca la sediul unei formatiuni politice din Drobeta Turnu Severin incuietorile usilor au fost gasite blocate si nu au putut fi deschise. La fata locului s-a deplasat echipa operativa, iar in continuare se fac cercetari", a declarat Nicolae Lohon, purtator de cuvant al IPJ Mehedinti.
Actualul presedinte al PSD Mehedinti, Adrian Duicu, precum si fostul presedinte, Eugen Nicolicea, nu au putut fi contactati pentru a-si exprima parerea despre scandalul din PSD Mehedinti care pare ca nu se mai termina.