Senatorul Leonardo Badea a sustinut o DECLARATIE POLITICA intitulata "Uniunea Social Democrata - valorizarea stangii europene moderne", pe care o puteti citi in continuare.

In urma cu o saptamana, Partidul Social Democrat, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei si Partidul Conservator au asumat oficial formarea unei aliante, Uniunea Social Democrata (USD), in dreptul careia se vor prezenta candidatii nostri pentru Parlamentul European. A fost, o spun acum cu tarie, un moment ferm de angajament din partea liderilor politici! Iar prima declaratie care marcheaza tinuta acestei aliante este cea a presedintelui Victor Ponta, care se referea la faptul ca, desi avem 2 litere din cele 3 ale USL, adaug eu - 3 din cele 4 partide, Uniunea Social Democrata isi propune sa preia 100% din mesajul si obiectivele cu care ne-am prezentat inaintea oamenilor incepand cu 2011. Este un angajament care obliga!
Uniunea Social Democrata a devenit, astfel, o platforma electorala care-si propune sa aduca un plus de reprezentare la nivelul Parlamentului European. Si va face asta printr-o echipa experimentata, puternica si mai ales unita, care va merge in forurile de la Bruxelles si Strasbourg. Avem nevoie, stimati colegi, mai mult ca oricand, de voci care sa reprezinte cu demnitate interesele Romaniei! Avem nevoie de voci care sa poarte, fara fatarnicie, mesajele unui patriotism de calitate in bancile Europei! Avem nevoie de voci care sa fie auzite, care SA SE FACA AUZITE! Si cred sincer ca oamenii care alcatuiesc echipa USD vor fi acele voci.
In acelasi timp, e de datoria reprezentantilor nostri sa promoveze fara odihna, cu insistenta pana la truda, realitatea a ceea ce inseamna valorile socialismului european. Parca de prea multe ori tarele unor prejudecati stupide vociferate de ignoranti si mediocri au asternut o dunga nemeritata de indoiala pe stanga moderna europeana, cu ecouri (si) in realitatile din tara. E cazul sa transam cu demnitate lucrurile si sa nu mai acceptam niciun derapaj. Romanii trebuie reprezentati cu demnitate in Parlamentul European, interesele de la Bruxelles si Strasbourg sunt si interesele de la Bucuresti sau Targoviste.
Este motivul pentru care sustin cu incredere constructia numita USD! Si o sustin dincolo de infierbantarea unora care aluneca spre vagi interpretari, mai mult sau mai putin dorite, mai mult sau mai putin ridicole. USD nu inseamna o fractura in USL, ci doar o borna fireasca de parcurs. Pe care-l vrem, in continuare, impreuna.