Prima "mutare" pentru inlocuirea comisarului-sef Gheorghe Bica de la comanda politistilor doljeni s-a produs la sfarsitul saptamanii trecute, cand seful Politiei Municipiului Craiova si-a depus demisia.

Evenimentul asteptat de cateva zile a avut loc vineri, in sedinta de comanda a Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj, cand comandantul Politiei Municipiului Craiova, comisarul-sef Valentin Tanasie, si-a prezentat demisia din functie. N-a mirat pe nimeni aceasta demisie, deoarece face parte din sirul de schimbari preconizate la comanda politiei doljene, dar si a Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova.

Bursa zvonurilor

Comisarul-sef Gheorghe Bica, aflat acum atat la comanda IPJ Dolj, cat si a BCCO Craiova, si-a depus raportul pentru incetarea activitatii, pentru a deveni pensionar inca din cursul acestei luni. O asemenea decizie era de asteptat, nu doar pentru ca are varsta de pensionare, ci si pentru ca Bica se afla la conducerea filialei craiovene a Universitatii "Spiru Haret" Bucuresti, activitatea universitara ocupandu-i o buna parte din timp. Daca se pensioneaza inainte de 1 aprilie, poate pleca si cu niste salarii compensatorii, care se ridica la aproape 100.000 de lei.

Jocurile sunt facute

Dupa plecarea lui Bica, jocurile par sa fie deja facute. Comisarul-sef Valentin Tanasie, fost lucrator de Crima Organizata, iar mai apoi la Directia Generala Anticoruptie Dolj, ar urma sa preia in scurt timp conducerea BCCO Craiova. Zvonul demisiei sale pentru intoarcerea in randul politistilor de la Crima Organizata aparuse cu aproape o saptamana in urma.
In locul lui, la comanda Politiei Municipiului Craiova - preluata momentan de adjunctul lui Tanasie, comisarul-sef Jane Preda - ar urma sa vina comisarul Mauriciu Popa, in prezent sef al Sectiei 3 Politie Craiova, odinioara sef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Dolj.
Cat despre postul de sef al IPJ Dolj, tot zvonurile il plaseaza drept urmas in scaunul lui Bica pe comisarul Ionel Gone, seful Serviciului Anticoruptie Dolj din cadrul Directiei Generale Anticoruptie a MAI, si el tot un fost lucrator de Crima Organizata.
Din schema lipseste comisarul-sef Georgel Enescu. Fostul sef al politiei doljene este in prezent director adjunct al Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului General al Politiei.