Dragos Moldovan face praf UNPR, in Cronica Romana. Cititi in continuare argumentele de bun simt ale jurnalistului, care sustine ca UNPR este o aratare dezgustatoare.
'Pe 1 mai se lanseaza Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei. (Ar fi fost mai onest din partea lor, a celor care au constituit unitatea asta de interventie politica, daca si-ar fi luat drept titulatura Uniunea Nationala a Parvenitilor din Romania.) UNPR. Pentru cei care nu stiu inca ce reprezinta aratarea care li se va ivi inaintea ochilor sambata, "unu mai muncitoresc", voi explica succint: este vorba, asa cum am mai spus, despre o unitate de interventie politica, aflata sub comanda generalului Gabriel Oprea, formata dintr-un grup de senatori si deputati dezertori din Partidul Social Democrat si Partidul National Liberal, care initial s-au strans intr-o gasca la Parlament numita a "independentilor" si care ulterior s-a inregimentat/ inregistrat cu acte in regula la Tribunal.
Ei spun despre sine insisi ca sunt de Stanga. Asa ca de aia se lanseaza pe "unu mai muncitoresc". Blinc! In paranteza, 1 mai e o sarbatoare OK, n-am nimic cu ea.
In schimb am o problema, maaaare-de-tot, cu ipochimenele astea care s-au strans la un loc si-au pus-o de un partid care deja este reprezentat - o absurditate! - de catre un grup de senatori si deputati, in numar 24 de capete. Fara sa fi participat la niciun fel de alegeri pana acum!!! Cred ca si numai atat este suficient unui om normal pentru a-si pierde cumpatul si a-i sari tandara. Dar asta este numai inceputul. Unitatea asta politica de Stanga contine printre slujitorii, printre mercenarii ei, un numar semnificativ de parlamentari fosti membri ai Partidului National Liberal. Pe care, eu cel putin, nu i-am auzit pana acum sa se dezica in public de deviationismul pe care l-au practicat contribuind la edificarea miscarii de Dreapta in Romania. Nu, toti aplica formula "ciocu’ mic" - patentata de Serban Mihailescu, actualmente aprig lider uneperist, care pe vremea pesedismului sau aplica formula magica pedelistilor, pe care acum ii sustine din toti bojocii.
Toti fostii liberali stau cu capul ingropat in tarana, ca strutii, sunt in "silentio stampa". Nu apare niciunul pe la televizor, ii lasa numai pe fostii pesedisti sa promoveze principiile partidului. Ca e de Stanga. Pai nu? Pai da.
Da’ care principii? Iarasi ma enervez ca nu inteleg! S-a mai facut un partid de Stanga. "Cu-atat mai bine tarii/Si lor cu-atat mai bine"! Format in principal din parlamentari care au plecat din Partidul Social Democrat. Pana acum - si a trecut o gramada de vreme - nu am auzit nicio motivare coerenta, unitara, a plecarii lor din randurile social-democratilor.
Nu ca m-am certat cu nu-stiu-cine sau ca nu ma baga in seama cutare, ca astea sunt motive de para la ora de dirigentie. Nu asa, ci o chestie bazata, cu cap si coada, vrem sa ne organizam altfel, de exemplu, sau felul in care privim noi protectia sociala difera fundamental de modul de abordare al social-democratilor. Nimic-nimicuta pe tema asta, si liberal-neperistii tac si ei ca mortu’-n papusoi.
Eu as sugera conducerii UNPR sa-si schimbe numele si sigla inainte de unu mai: sa se numeasca Uniunea Nationala a Parvenitilor din Romania si sa aiba drept insemn electoral cascavalul. Pentru ca asta sunt ei in esenta - conclavul nemultumitilor pesedisti si liberali care s-au intristat la auzul deciziei celor doua partide de a ramane in Opozitie.
Niste activisti de Stanga care daca si-ar fi pus averile si relatiile la bataie, in comun, Romania nu ar mai fi avut nevoie de imprumutul de la FMI. Zic si eu.'