Punctele de vedere ale membrilor UNPR sunt diferite, mai ales in ce priveste sustinerea guvernarii democrat-liberale. Daca vicepresedintele formatiunii, senatorul botosanean Liviu Campanu, a lasat sa se inteleaga ca partidul nu mai doreste sa sustina guvernarea PD-L, considerand-o iresponsabila, presedintele interimar al organizatiei judetene a aratat ca UNPR nu se rupe de PD-L, protocolul de colaborare ramanand in picioare pana pe 31 decembrie.
"Membrii PD-L ori nu vor, ori nu pot sa exercite activitatea de management in interesul cetateanului. Nu putem fi in continuare martori pasivi la ce se intampla in judet si nu putem sustine la nivel national un asemenea comportament de dispret la nivelul cetateanului", a sustinut senatorul Liviu Campanu. Cei vizati au fost primarul municipalitatii, Catalin Flutur, considerat vinovat de derularea greoaie a lucrarilor la strazi, presedintele Consiliului Judetean (CJ), Mihai Tabuleac, care in doi ani nu a reusit sa-si formeze o majoritate, si deputatul Stelica Iacob Strugaru, care ar fi facut presiuni, prin intermediul lui Constantin Munteanu, fost sef al Garzii Financiare, asupra unui vicepresedinte judetean al UNPR, Dimitrie Zlei din Hudesti, in cazul achizitionarii unui spatiu. Mai mult, deputatul ar fi incasat ilegal TVA in urma unor afaceri derulate cu romii din Harlau. Si Ada Macovei este acuzata ca ar ocupa ilegal functia de inspector scolar general. "Acuzele lansate de vicepresedintele Liviu Campanu au fost cu scopul de a se indrepta ceva", a specificat Adrian Bahrin.
Dupa 31 decembrie se va face o analiza a parteneriatului cu PD-L, in urma careia se va decide daca va fi continuata sau nu alianta.

Acuzatii respinse de democrat-liberali

Reprezentantii PD-L au respins acuzatiile formulate de Liviu Campanu. "Stiu ca domnul Campanu face parte dintr-un partid care sustine formatiunea de la guvernare. Banuiesc ca declaratiile sale referitoare la colegii mei fac parte din campania electorala", a mentionat senatorul Dan Humelnicu, prim-vicepresedinte al democrat-liberalilor botosaneni.
Si deputatul Stelica Iacob Strugaru a pus acuzatiile senatorului pe seama incercarii de a castiga voturi. "Campanu e suparat ca nu prea mai are sustinere pe colegiu. Resping orice acuzatie. Sunt prostii care pot fi gandite doar de el", a afirmat deputatul. Si Ada Macovei l-a contrazis pe Liviu Campanu, spunand ca ocupa legal functia.
Presedintele CJ nici nu a dorit sa-i raspunda senatorului. "Domnul Campanu nu este acuzator, nici eu acuzat. De aceea nu ma simt obligat sa-i raspund. Spusele dumnealui sunt atat de nesemnificative, incat, daca i-as raspunde, ar fi o prea mare risipa de energie", a conchis Mihai Tabuleac.
Primarul Catalin Flutur si fostul sef al Garzii Financiare nu au putut fi contactati.