Unii dintre politicienii romani au luat-o razna in ultima vreme. Postul Realitatea TV s-a inspirat din titlul unui film binecunoscut, "Cu nasul la psihiatru", si a chemat un psiholog sa analizeze comportamentul si declaratiile polticienilor din ultimele zile.
Si psihologul a ramas fara replica. N-a mai putut decat sa rada, amar, ca sa nu planga groaznic. Daca in ultimele seri ne-am amuzat, acum parca ar trebui sa fim mai ganditori.
Cum era de asteptat, psihologii nu vad cu ochi buni balciul din Parlament, si pe langa amuzament si detasare de un asemenea comportament, ei le recomanda si ceva sfaturi politicienilor.
Cristina Popescu, specialist in a analiza discursul si psihologia oamenilor, a vizionat cele mai acide, dure, belicoase declaratii din ultima saptamana, de la motiunea din Parlament, dar si alte injurii.
"Exact despre asta vorbeam, daca n-ar fi atat de trist as rade, si din experienta mea profesionala, astfel de dialoguri se aud intre copii de 3 ani, care nu stiu sa-si gestioneze intaietatea la camion, la jucarie". Acesta a fost diagnosticul dat de psihologul Cristina Popescu.