Cel putin asa spune presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Verde, Ion Stefan, care intrevede pana la sfarsitul anului unificarea intregii suflari ecologiste din Romania, dar fara Partidul Ecologist Roman.

"La nivel national s-a luat hotararea ca aceste partide, Partidul Verde, Uniunea Crestin Sociala si Partidul Alternativa Ecologista, sa mearga pe un singur partid si sa construim o singura structura la nivel national, respectiv Partidul Alternativa Ecologista. Am sarcina din partea biroului executiv national sa ma ocup de coagularea fortelor ecologiste din Romania la nivel national si de consolidare a organizatiilor la nivel judetean si vreau sa va spun ca am inceput de aproximativ o saptamana sa ma ocup de acest lucru si vrem sa structuram filialele judetene, urmand ca in decembrie sa facem un congres extraordinar si sa alegem structurile la nivel national", a spus Stefan.

Acesta a mai spus ca va candida pentru functia de presedinte al Partidului Alternativa Ecologista la nivel national. Cu toate acestea Ion Stefan spune ca a primit propunerea de la conducerea nationala a Partidului Verde de a participa la alegerile europarlamentare, dar spune ca va refuza cu siguranta pentru ca nu este pregatit.