Ministrul Afacerilor Externe, Razvan Mihai Ungureanu, prezent ieri la lucrarile comisiilor reunite ale Parlamentului pe probleme de politica externa, a precizat ca una dintre prioritatile sale o reprezinta politica de personal.
Ungureanu a explicat care sunt criteriile pe care va opera schimbarile in randul ambasadorilor - neindeplinirea atributiilor profesionale, incheierea mandatului, limita de varsta.
“In momentul instalarii unei noi administratii exista o tentatie de a cauta motive pentru declansarea unui proces de epurare. Nu sunt adeptul acestui tip de exercitiu administrativ“, a declarat Ungureanu. El a adaugat ca nu are liste cu numele demnitarilor care vor fi schimbati. La randul sau, presedintele Comisiei de politica exerna din Senat, Mircea Geoana, a precizat ca trebuie sa existe “randuiala, predictibilitate si transparenta“ in privinta diplomatilor de cariera. “Acesti oameni trebuie protejati sa-si vada de cariera lor, asa cum eu nu m-am atins de firul de par al unui om cand am preluat (ministerul - n.r.) de la fosta guvernare“, a explicat Geoana.