Marian Popa continua razboiul pe care l-a inceput in Consiliul Local. Omul politic a cerut ieri ajutorul celor mai grei politicieni din oras.

Consilierul local independent Marian Popa le cere liderilor formatiunilor politice care au reprezentanti in Consiliul Local sa ia initiativa in ceea ce priveste scandalul aparut in jurul comisiei de urbanism si al presedintelui acesteia, Eugen Gavan. In acest sens independentul si-a propus sa picheteze sediile partidelor din oras pina cind cineva il va baga in seama. Amintim ca Marian Popa a depus la finele lunii trecute o reclamatie la Inspectoratul Judetean de Politie privind incalcarea legii conflictului de interese de catre consilierul local Gavan. a€œPresedintele comisiei de urbanism a propus concesionarea pe o perioada de 40 de ani a unui teren situat in zona complexului din Tiglina 1 catre o asociatie formata din sase firme in vederea construirii unui centru comercial. Printre proprietarii societatilor beneficiare se afla Petroianu Crina Olimpia, cumnata sefului comisiei de urbanism, consilierul judetean Ion Stefan si fiica lui Eugen Durbaca. Terenul a fost concesionat pe o perioada de 40 de ani, iar intreaga afacere se ridica la valoarea de 11 milioane de euroa€, a spus Marian Popa. Precizam ca cererea de concesionare era facuta de asociatia Saturn 2005, formata din Derec SRL, Condur Lux SRL, Gedac SRL, Consult SRL, Danias SRL, Truman SRL si Informen SRL, desi pe terenul solicitat se afla si alte doua firme, SC Crebo si Veromar SRL. In urma hotaririi de CL sediile ultimelor doua fime mentionate ar trebui sa fie demolate.

a€œSa le ceara demisiilea€

Consilierul a aratat si ce doreste sa faca liderii partidelor importante din oras pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete. a€œToti cei care sint implicati in aceasta afacere au facut tot felul de combinatii pentru a scapa de cei de care nu aveau nevoie, dupa care au cerut concesionarea terenului. Presedintii partidelor care au reprezentanti in CL sa ceara demisia subordonatilor implicati in aceasta afacere. Nici un lider nu a vorbit cu mine. Doar presedintele Organizatiei Municipale PNL Galati, Mircea Cristea, a vorbit cu mine, dar in mare graba. De la PD am vorbit cu Mircea Toader. Este dureros ca in cadrul ultimei sedinte de CL reprezentantii PNL si PD nu au luat pozitie. Doar PSD a reactionat la nedreptatea facuta de Gavan si oamenii din jurul saua€, a mai spus ieri Marian Popa.