Inca de la primele ore ale diminetii, politicienii s-au prezentat la sectiile de vot unde erau arondati pentru a-si exprima preferintele electorale.
• Klaus Johannis, primarul Sibiului a votat la Scoala generala nr. 4 din Sibiu, "pentru normalitate". El crede ca lumea va merge la vot. "Este foarte important, este modul in care cetateanul poate sa participe la democratie", a declarat Johannis, la iesirea de la urne. "Am votat doar pentru presedinte, pentru ca referendumul mi s-a parut inutil", a mai spus Johannis.
• Mircea Geoana a votat alaturi de sotia sa, Mihaela, la Liceul Jean Monnet din Capitala, pentru un presedinte care sa rezolve problemele adevarate si pentru referendum, "dar acest lucru nu va tine loc de Guvern competent, de presedinte care sa se ocupe de problemele adevarate si de creare de locuri de munca si de iesire din aceasta criza", a spus Geoana, dupa ce si-a exercitat dreptul de vot.
• Marko Bela a votat in comuna Sancraiu de Mures, pentru o relatie stabila si transparenta intre institutiile statului, Presedintie, Parlament, Guvern, in general pentru o stabilitate politica in Romania. Si a votat pentru un presedinte care sa aduca o alta mentalitate si o viziune in politica in Romania.
• Crin Antonescu a votat la scoala nr. 73 din Capitala insotit de sotia sa Adina Valean, pentru un lucru pe care il asteapta de 5 ani, "sau poate chiar de 20 de ani, cum sunt alti romani", anume "o schimbare reala, profunda, un alt fel de a face politica, un alt fel de a trai in societatea romaneasca, o alta Romanie". "Este o zi foarte frumoasa si sper sa vina vremuri bune pentru noi toti", a mai declarat Crin Antonescu..
• Fostul presedinte Ion Iliescu a votat alaturi de sotia sa Nina la Liceul Jean Monnet din Capitala. Acesta a preferat sa "ignore" referendumul "pentru ca este un capriciu". Intrebat despre faptul ca Mircea Geoana nu a "ignorat" referendumul, chiar a votat "in favoarea" acestuia, Iliescu a raspuns scurt: "E treaba lui, fiecare voteaza cum il duce capul".
• Emil Boc a votat la Cluj, si spera sa faca si astazi cati mai multi romani acest lucru, pentru ca in democratie cel mai important instrument prin care ne conducem este votul, iar fara vot o democratie nu rezista, un sistem politic nu se poate consolida si dezvolta.
• Traian Basescu a votat la Colegiul economic "A.D.Xenopol", alaturi de sotia sa Maria si de fiica cea mica Elena Basescu. Presedintele in exercitiu si familia sa au votat si pentru prezidentiale, si pentru referendum.
• Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, si-a exercitat dreptul de vot la Colegiul National "I. L. Caragiale" din Capitala, declarand ca a votat "pentru modernizarea Romaniei, pentru reforma institutionala atat de necesara acestui stat".