Unde ne sunt ecologistii?!
lPDL Bihor ii arata cu degetul pe ecologistii care nu au avut nicio reactie la taierea copacilor pentru largirea soselei de centura
Urmele bataliei pierdute pentru Primaria Oradea au lasat rani in randul PDL Bihor. Intrati in opozitie, isi exerseaza partitura criticand noua conducere a municipalitatii.
"In campania electorala, doamna Varga si alti ecologisti s-au manifestat zgomotos ca am taiat sase copaci din Piata Unirii, fiecare copac asigurand oxigenul pentru cinci persoane. Acum ca s-au taiat 133 de copaci pentru a se face drumul de centura, acesti ecologisti nu mai spun nimic, nu mai au nicio reactie", a declarat, ieri, in conferinta de presa, secretarul general al PDL, Mircea Matei. Acesta sustine ca "acei copaci, din zona Strazii Italiene, asigurau o protectie fonica pentru blocurile din jur si oxigenul pentru sute de persoane, asa cum rezulta din calculele facute de Lucia Varga. Dar acum nu vedem nicio reactie din partea lor. Mai mult, am aflat ca nu s-a obtinut nicio autorizatie de la primarie pentru taierea copacilor".
Cu toate ca sustine necesitatea unei sosele de centura, Matei este de parere ca, in conditiile in care se va face o noua sosea de centura cu patru benzi, care urmeaza a fi terminata in 2013, nu s-ar mai fi impus construirea unei sosele de centura cu patru benzi pe amplasamentul actualei centuri. "Daca respectau proiectul initial cu doua benzi, eram cu un an si jumatate mai inaintati in lucrari si poate in 2009 lucrarile la centura cu doua benzi erau gata, ceea ce cred ca era suficient pentru moment", a sustinut secretarul general al PDL Bihor.
.