Directorul taberei de copii Sind Romania Navodari, Dan Rahau, a anuntat ca telefonul mobil al sotiei premierului, Ioana Tariceanu, pierdut in urma cu trei saptamani, a fost descoperit in biroul viceprimarului localitatii, ßtefan Galbau.
In urma cu trei saptamani, ßtefan Galbau a fost vizitat de catre ofiterii SPP care ii asigura paza sotiei premierului Tariceanu, motivul vizitei fiind acela ca telefonul Ioanei Tariceanu a fost depistat prin sistem GPS in biroul viceprimarului. Dan Rahau a declarat ca sotia premierului se afla in complexul Coral Beach, construit de omul de afaceri Mohamad Murad, unde premierul detine un apartament de vacanta, in momentul in care s-a constatat lipsa telefonului.
Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, a confirmat faptul ca telefonul a fost gasit la Galbau, care ar fi inghetat atunci cand a descoperit lista de numere din agenda aparatului. Hasotti a declarat pentru NewsIn ca incidentul este vechi si nu are absolut nicio importanta. "Nu mi se pare corect sa sunati duminica si sa intrebati astfel de lucruri. Nu neaparat pe mine, care am telefonul deschis, cat pe viceprimar", a precizat senatorul, iritat.

Politia nu a fost anuntata

Viceprimarul avea telefonul inchis si nu a putut fi contactat, in vederea lamuririi modului in care a ajuns in posesia aparatului sotiei premierului. ßeful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, comisar-sef Victor Popescu, a precizat ca subordonatii sai nu au cercetat un asemenea caz. "Pentru a putea demara o ancheta, partea vatamata ar fi trebuit sa depuna o plangere, altfel nu putem actiona. Iar la IPJ nu a fost inregistrata o astfel de plangere", a precizat Victor Popescu.
Rahau a declarat ca a depus plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva viceprimarului. Dan Rahau se afla in conflict deschis cu viceprimarul Galbau, din cauza unei taxe de folosire a aleilor taberei de catre locuitorii din Navodari care doresc sa ajunga pe plaja.