Hotnews informeaza: Din partea PDL la primaria Baia Mare candideaza Mihai Patrascu, directorul aeroportului international din Baia Mare. Potrivit infomm.ro, Mihai Patrascu (37 de ani), desi nu a facut parte pana in prezent dintr-un partid politic, a fost consilier in cadrul Consiliului Judetean Maramures inca din mandatul fostului presedinte, liberalul Marinel Kovacs (intre 2004 - 2008). Din 2009, Mihai Patrascu a revenit in Consiliul Judetean ca si consilier personal al actualului presedinte, Mircea Man. In 2010, Patrascu a fost desemnat director al Aeroportului International Baia Mare.
Cu toate acestea, Patrascu nu a avut pana acum activitate politica, putand fi mai degraba incadrat in grupul tehnocratilor. Potrivit emm.ro, "Intrebat daca i-a facut carnet de partid lui Patrascu, liderul democrat-liberalilor maramureseni a aratat ca in zilele urmatoare se vor face toate formalitatile pentru ca directorul aeroportului sa devina pedelist cu acte in regula. El nu va fi insa membru de partid cum sunt colegii mei. El nu va avea un mandat politic"
Desi PDL sustine un candidat care pana acum nu a avut activitate politica si despre care sustin ca "nu va avea un mandat politic", un membru PDL, fost consilier local, Vasile Vlasin candideaza si el la fotoliul de primar al municipiului Baia Mare. Vasile Vlasin, desi va ramane membru PDL, va candida ca independent la primarie. Organizatia locala PDL a declarat ca nu-l va sanctiona pe Vlasin, ca partidul nu isi va folosi logistica si oamenii pentru a-l sustine pe Vlasin in demersul sau electoral si ca Mihai Patrascu e cel promovat de partid drept candidat la functia de primar. La inceputul lunii mai, cu cateva zile inainte de alegerile pentru primarie, Vlasin si-a dat demisia din Consiliul Local.