La o simpla cautare pe site-urile cunoscute pentru locuri de munca, poti opta foarte usor pentru o functie de primar sau de consilier. Asta daca nu ai ceva impotriva doctrinei care sta la baza Partidului Forta Civica.

La indemana oricui

Toti cei care acceseaza zilele acestea site-ul www.ejobs.ro in cautarea unui nou loc de munca sau pur si simplu din curiozitate pot observa foarte usor cum un partid nou-infiintat, grijuliu la apropierea campaniei electorale, nu cauta membri, ci direct candidati pentru posturi de consilier sau primar.

Asa cum apare din descrierea oferita pe site, Partidul Forta Civica este prezentat ca fiind un partid nou, crestin democrat, de centru dreapta, aflat in opozitie fata de actuala clasa politica. Mai mult, anuntul ii atentioneaza pe doritori de faptul ca partidul e pus pe treaba si vrea sa participe la alegerile locale din acest an, unde se spune ca se va prezenta cu o serie de candidati competenti, potriviti pentru functiile de consilieri si primari, dar pe care vedem ca-i aduna de pe internet, fara a-i cunoaste deloc inainte de asta.

Profil de candidat numai bun sa ne conduca

Forta Civica vrea sa reuneasca in total 50 de candidati pentru posturile de consilieri si primari, oameni pe care incearca sa-i aleaga pe spranceana. Asa cum arata oferta de pe internet a partidului, doritorii pot fi din toate orasele, nu e nevoie sa stie cine stie ce limbi straine sau sa aiba cine stie ce pregatire, ci mai degraba sa fie oameni cinstiti, corecti, responsabili, care vor sa munceasca pentru comunitate, buni gospodari, fara antecedente penale, fara legaturi cu fosta sau actuala securitate, dar care sa fie adepti ai politicii de dreapta.

Mai mult, toti cei care se vad deja primari sau consilieri se pot inscrie in Forta Civica numai daca se multumesc doar cu veniturile salariale, nu sunt traseisti politici si sunt buni administratori ai banului public. Toti cei care nu se cred in stare sa faca fata tuturor acestor cerinte ar fi mai bine sa se abtina, pentru ca este specificat clar faptul ca un primar sau consilier trebuie sa fie in slujba cetateanului, si nu a familiei sau a prietenilor.

Se pare ca anuntul a avut efectul scontat, pentru ca pana ieri nu mai putin de 562 de persoane care se si vad primari sau consilieri au aplicat la acest job, iar pana pe data de 13 aprilie, cand expira oferta Fortei Civice, s-ar putea aduna mii de candidati...