Consilierii PDL craioveni au anuntat ieri ca vor sustine alocarea in 2012 a unor sume de patru ori mai mari pentru serviciul de ecarisaj
Bugetul Craiovei face obiectul unor vii discutii politice si in 2012, in preajma adoptarii sale in legislativul local. Primii care si-au expus punctul de vedere in aceasta privinta au fost consilierii locali PDL.
"Bugetul pentru anul 2012 trebuie sa faca din Craiova un oras modern, cu strazi si trotuare noi, fara gunoaie si fara caini comunitari - aceasta este dorinta noastra si pentru asta am construit propunerile bugetare", a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, viceprimarul Craiovei si presedintele organizatiei municipale PDL, Marinica Dinca. Domeniile prioritare ale bugetului municipal sunt, in viziunea portocaliilor, cainii comunitari, infrastructura, sanatatea si utilitatile.
"Principalul obiectiv este sa luam cat mai multi caini din strada"

Pe lista problemelor arzatoare ale municipiului, pedelistii considera ca prima problema este cea a cainilor comunitari.
"Principalul obiectiv este sa luam cat mai multi caini din strada pentru ca aceasta situatie a devenit aproape insuportabila. Vom cere pentru asta un buget de patru-cinci ori mai mare pentru Ecarisaj. De asemenea, vom propune realizarea unei campanii de sterilizare a cainilor si de constientizare a populatiei privind cainii de la curti", a anuntat Marinica Dinca. Vicele a mentionat ca partidul sau continua sa sustina extinderea adapostului pentru caini de la Facai sau construirea altuia nou, in care sa fie tinuti cainii care zburda acum liberi pe strazile Craiovei.
In ceea ce priveste sanatatea, pedelistii sustin in continuare necesitatea unui nou spital municipal, realizat prin extinderea Maternitatii "Filantropia". In 2012, insa, din acest plan maret se doreste macar realizarea unui studiu de fezabilitate si a unui proiect tehnic, fara sa se stie cand sau daca vor exista vreodata bani pentru demararea investitiei propriu-zise.
Cumpararea de autobuze noi nu mai este o prioritate, insa reprezentantii PDL considera prioritara alocarea de bani pentru achizitia a trei ambulante moderne, cate una pentru fiecare spital aflat in subordinea municipalitatii.
Pe partea de infrastructura, pedelistii sustin in primul rand asigurarea cofinantarilor pentru reabilitarea cu fonduri europene a noua artere importante ale Craiovei: Olteniei, Tineretului, Amaradia, Brestei, Pelendava, Toamnei, Bariera Valcii, Caracal si Raului, dar si repararea cu fonduri propri a cel putin 19 strazi din cartierele Catargiu, Bariera Valcii si Romanesti.
"Am constatat ca foarte multi craioveni si-au exprimat dorinta in 2011 pentru amenajarea unor piste de biciclete. Tocmai de aceea vom sustine finantarea in acest an a unui studiu de fezabilitate si a unui proiect tehnic pentru crearea unor astfel de piste de biciclete, acolo unde strazile o permit", a declarat viceprimarul Marinica Dinca.
Printre prioritati raman casetarea canalului Cornitoiu si extinderea cimitirului Ungureni.
In ceea ce priveste utilitatile, ramane prioritara cofinantarea investitiilor facute in principal cu fonduri europene pentru dezvoltarea retelelor de apa si canalizare prin implementarea Masterplanului de Apa si Canalizare. In afara de aceasta investitie majora, pedelistii craioveni sustin amenajarea din fonduri proprii a retelelor de alimentare cu apa si canalizare in cartierele Izvorul Rece, Mofleni, Brestei, Bucovat, 1 Mai, dar si pe strazile Brestei si Eliza Opran.

Craiova turistica - "o utopie"

Consilierii locali PDL, prin vocea lui Dan Cherciu, presedintele Comisiei de buget-finante din legislativul local, au tinut sa precizeze ca nu sunt de acord cu viziunea primarului Antonie Solomon privind transformarea Craiovei intr-un oras turistic. "Asta e o utopie si nu ne putem avanta la punerea ei in practica. In viziunea noastra, Craiova are un destin catre dezvoltarea industriala, nu catre turism", a spus Cherciu. Cu toate acestea, pedelistii sustin in continuare construirea Craiova Water Park in Lunca Jiului, la marginea Parcului Tineretului.