EVZ.ro: Un consilier al lui Geoana a lansat un nou partid politic

Presedintele Prodemo, Marius Lazar, a anuntat ca partidul sau va intra in cursa alegerilor locale din zece iunie, dar si in cea pentru parlamentare. Partidul este apropiat de Miscarea Romania Noastra, infiintata de Mircea Geoana, toti candidatii Prodemo urmand sa treaca ,,prin filtrul de onestitate,, si sa se supuna valorilor promovate de codul etic al Miscarii Romania Noastra, a anuntat Lazar.
Intrebat daca Mircea Geoana urmeaza sa se inscrie in acest partid, Lazar a evitat sa raspunda. ,,Mircea Geoana este un politician Prodemo, respecta toate valorile noastre", a subliniat presedintele Prodemo.
Principalul obiectiv: intrarea in Parlament
Prodemo vrea sa inscrie liste proprii de candidati pentru alegerile locale, inclusiv pentru toate sectoarele Capitalei si foarte probabil si pentru Primaria Municipiului Bucuresti. ,, Vom sustine si anumiti candidati independenti,, a mai spus Lazar, evitand sa spuna daca il va sustine pe Nicusor Dan.
El a exclus orice aliante electorale ale noului partid si a aratat ca obiectivul acestuia este sa treaca singur, pe propriile picioare, pragul electoral la alegerile parlamentare din toamna.
,,Partidul are o doctrina de centru-stanga, cu o puternica dimensiune ecologista, bazata si pe pilonii responsabilitatii sociale si respectului fata de valorile nationale romanesti", a mai spus Lazar, care doreste ca finantarea formatiunii sa fie asigurata din "cat mai multe donatii mici, transparente,,.
Potrivit lui Lazar, formatiunea infiintata in aprilie 2010 are sediul central la Casa Presei Libere, a organizat deja 32 de filiale judetene si detine circa 32.000 de membri activi.
Noul partid politic il va avea ca presedinte pe Marius Lazar, fost secretar de stat in guvernul PDL-PSD. Orientarea formațiunii va fi de centru stanga progresista.
Fondatorii PRODEMO vor avea, azi, la ora 11.30, la Palatul Parlamentului, o conferința de presa, unde vor prezenta detaliile legate de inființarea noii formațiuni politice.
Marius Lazar a fost președintele organizației PSD Arad și a fost exclus din partid de Victor Ponta.