"Pai de ce sa-i dau proiectele europene? Sunt ale lui de acasa?", a raspuns primarul Solomon, cand a fost intrebat aca ii da pe mana viceprimarului Dinca investitiile cu bani europeni
Primarul Antonie Solomon i-a transmis viceprimarului sau, Marinica Dinca, sa-si puna pofta in cui si sa nu mai spere sa primeasca pe mana proiectele europene care se deruleaza in acest moment in oras. Reamintim ca, dupa ce Solomon i-a promis lui Dinca, in plina sedinta de consiliu local, ca o sa-l puna la munca, viceprimarul a cerut insistent in sedinta de saptamana trecuta, de opt ori, coordonarea investitiilor cu fonduri europene, promitand, in schimb, ca toate aceste lucrari se vor incheia la timp.
"Pai de ce sa-i dau proiectele europene? Sunt ale lui de acasa? Cand o sa demonstreze ca a muncit si a condus macar zece persoane, atunci da, ii dau... Deocamdata a avut un test, vreme de un an si patru luni, nu l-a trecut, asa ca nu mai discutam! E treaba primarului, pentru ca lumea alege primarul, nu viceprimarii prin vot uninominal. Ei sunt alesi prin vot politic. Acum au transformat sedintele in conferinte de presa! Vorbesc singuri, isi pun intrebari unii la altii... O mizerie, mai mult nu se poate! Dar ii las, iar lumea va judeca exact ce se intampla in primarie si in orasul asta. Repet, eu sunt responsabil pentru tot ce se intampla in acest moment in oras. Asta e sarcina primarului. El sa mearga la partid...", i-a transmis primarul Solomon viceprimarului Dinca, printr-o declaratie facuta in fata reprezentantilor mass-media in timpul vizitei pe santierul Centrului Multifunctional din cartierul Romanesti.

"Poate ca a venit momentul sa ne schimbam atitudinea intr-una constructiva"

In replica, viceprimarul Marinica Dinca ii aduce aminte primarului ca a promis ca va desfiinta cuvantul "eu" din administratia craioveana si-l va inlocui cu "noi".
"Imi pare rau ca domnul primar pune aparentele politice in fata intereselor reale ale administratiei locale. Desi a promis echipa si detasare de politic, insista sa fie unicul jucator, sa fie doar 'eu', si nu 'noi', asa cum promisese. Din pacate, acesta nu este un joc, este Strategia de Dezvoltare a Craiovei, care nu trebuie sa aiba de suferit din pricina orgoliului nimanui. Despre realizarile echipei de la Programe si Proiecte, cel mai bine vorbesc cele 80 de milioane de euro atrase si santierele din Craiova, pe care lucreaza sute de muncitori. Eu voi insista in continuare sa conduc aceasta Directie, pentru continuitatea proiectelor si, bineinteles, pentru interesele craiovenilor. Daca nu voi fi acceptat, am macar pretentia sa fie aduse argumente fundamentate, care pana acum nu au fost precizate. Sunt sigur insa ca, aratand cu degetul si victimizandu-ne, nu ne vom atige scopul, indiferent cati bani ne vor da altii sa o facem. Poate ca a venit momentul sa ne schimbam atitudinea intr-una constructiva, in interesul Craiovei si al craiovenilor", a declarat Marinica Dinca pentru Gazeta de Sud.