Desi se vorbeste foarte mult despre restructurarea Guvernului, nimeni nu stie exact cind vor fi dati afara democratii din Cabinetului lui Calin Popescu Tariceanu. In ultimul timp s-au dat publicitatii tot felul de scenarii despre forma pe care o va avea noul cabinet al lui Tariceanu.

In acest sens senatorul de Galati Paul Pacuraru ne-a spus ca, cel putin pina ieri, nu se fixase o data exacta la care sa aiba loc "marea schimbare". Parlamentarul ne-a spus totusi ca e posibil ca Tariceanu sa anunte azi sau miine componenta noului cabinet. "Vineri sau simbata premierul va prezenta noua formula de cabinet. Dupa acest moment discutiile se vor purta in Parlament", ne-a spus omul politic.

Daca lucrurile vor merge ceas si nu se va mai amina momentul schimbarii Cabinetului, in maxim doua saptamini Executivul va avea o noua componenta. "Cam in doua saptamini ar trebui sa se rezolve problema. Asta pentru ca noua echipa guvernamentala va trebui sa fie strict analizata de comisiile parlamentare", ne-a mai declarat parlamentarul galatean.

Legat de momentul in care Tariceanu va decide sa-si anunte noua echipa, social-democratii sustin ca Guvernul trebuia schimbat inca de ieri. "Este inutil sa mai vorbim acum despre cit de important este sa fie restructurat Guvernul. Trebuie subliniat insa ca schimbarea echipei premierului nu inseamna in mod automat si o activitate mai buna a Guvernului. Acum nu putem sti daca noul cabinet va reusi sa salveze soarta acestui mandat, dar noi nu putem decit sa speram ca Romania va ajunge la performanta de a nu mai pierde zilnic 9 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeana", ne-a declarat presedintele Organizatiei Judetene PSD Galati, deputatul Dan Nica.