Directorul adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Cluj, Kovacs Zoltan, membru UDMR, a demisionat ieri din functie, deoarece are dosar de colaborator al fostei Securitati, dand note informative si despre deputatul UDMR Kelemen Hunor.
Kovacs a declarat ca a demisionat in urma apelului facut de conducerea UDMR ca membrii Uniunii care au fost colaboratori sau informatori ai Securitatii sa renunte la functii. "Am considerat ca asa este cel mai bine. Regret ca am colaborat cu fosta Securitate, dar nu am dat informatii care au facut rau, doar am incercat sa imbunez lucrurile. Ar fi ideal ca toti cei care au colaborat sa faca pasul inapoi", a afirmat Kovacs Zoltan. El sustine ca a fost racolat de Securitate in 1988, cand era student in primul an la Facultatea de Medicina Veterinara, si a dat informatii despre colegii de grupa. Kovacs Zoltan a semnat notele informative cu numele de cod "Cristian", iar scrisul de pe aceste documente i-a fost recunoscut de deputatul UDMR Kelemen Hunor, coleg la aceeasi facultate, in momentul in care si-a citit dosarul la CNSAS.
Kovacs a mai declarat ca este membru in UDMR Cluj din 2004, dar nu si-a mai platit cotizatia de atunci, astfel ca se considera demisionar si din Uniune. (A.M.)