HotNews informeaza: Un alt pretendent la fotoliul de primar este candidatul independent Mircea Dolha, fost lider al organizatiei PSD Baia Mare si viceprimar al municipiului.
Dolha a fost exclus in noiembrie 2010 din PSD dupa ce, la randul sau, a hotarat excluderea din partid a trei dintre liderii organizatiei judetene. In 2008, Dolha a fost candidatul PSD la primaria Baia Mare, insa nu a putut sa castige in fata liberalului Cristian Anghel care si-a adjudecat atunci cel de-al patrulea mandat de primar. In martie 2010, dupa ce primarul Anghel a fost condamnat la inchisoare, Mircea Dolha a sustinut in mod public faptul ca sentinta judecatoreasca nu ar fi fost corecta si a participat la organizarea unui mars de sustinere a lui Cristian Anghel.
In 2008, Mircea Dolha a fost trimis in judecata de catre DNA pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. O fosta prietena si partenera de afaceri din Germania, Delia Vranau, l-a denuntat la DNA, in 2006, ca i-ar fi pretins suma de 15.000 euro pentru a interveni pe langa colegii consilieri locali sa-i vanda un teren. Tribunalul Maramures l-a achitat in 2009. Recursul procurorilor s-a judecat la Curtea de Apel Cluj, instanta care a stramutat dosarul la Brasov la cererea avocatului lui Dolha.