Inpolitics informeaza: Surse: premierul Boc va fi inlocuit din functie in urmatoarele 48 de ore
In urmatoarele 48 de ore va avea loc, potrivit unor informatii intrate in posesia noastra, schimbarea premierului Emil Boc de la carma guvernului.
Locul sau va fi luat, potrivit acelorasi surse, de catre Calin Georgescu, nume intens vehiculat pentru acest post in ultimele luni, director al Centrului pentru Dezvoltare Durabila si secretar general al reprezentantei Romaniei in Clubul de la Roma, unul dintre cei mai apreciati finantisti ai momentului. Dintre ministrii actuali, o buna parte ar urma sa isi pastreze fotoliile, in frunte cu cei ai UDMR, care au avut ieri o consultare pe aceasta tema cu seful statului. Deocamdata nu se stie daca exista vreo legatura intre evenimentele petrecute ieri, punerea sub acuzare a unui inalt guvernamental si a unui senator PDL, pe de-o parte, si schimbarea lui Boc, pe de alta, dar nici nu este exclusa o asemenea varianta.
Boc se tine tare. Se va reedita meciul Basescu - Tariceanu?
Traian Basescu doreste schimbarea cit mai rapida a premierului, dupa ce l-a propulsat in fruntea PDL pentru alti patru ani, in dauna lui Vasile Blaga. Marea problema e ca, din ultimele informatii care se vehiculeaza, micul Boc nu prea se mai da dus din fruntea guvernului si ii pune nervii presedintelui la grea incercare. Mai ales ca Zeus isi aminteste si azi cum Moliceanul liberal a devenit, peste noapte, un Tariceanu care l-a sfidat pina la finalul mandatului.
Sunt semne tot mai clare ca lui Boc i se arata pisica dupa pisica, in ultimele zile, doar-doar o intelege mesajul. Nu e deloc imposibil ca marea desfașurare de forte din cazul Mironescu-Banias sa fie creata strict pentru a-i baga frica in oase, in conditiile in care premierul a girat numirea primului la secretariatul general al MAI. Foarte ciudat e si votul de la legea privind disponibilizarile din MAI, de astazi, unde o parte a deputatilor minoritatilor a votat impotriva, deși Boc avusese in prealabil o discutie de doua ore batute pe muchie cu ei, la parlament. Si tot impotriva au votat si alti parlamentari ai PDL.
Impresia creata e ca Boc nu mai stapineste prea bine situatia. Tot azi, premierul a fost convocat urgent la Cotroceni, unde a discutat o ora cu presedintele. Ieri, Basescu a avut o intrevedere discreta si cu unii ministri, se pare ca doar cei ai UDMR, pe care a considerat elegant sa ii puna in tema cu decizia privind viitorul guvernului chiar daca, probabil, o schimbare de premier nu ii va afecta.
In paralel, Raluca Turcan iese cu un interviu la RFI, in care vorbeste de necesitatea plecarii lui Boc din guvern.

Chiar toate sa fie intamplatoare, simple coincidente?

Sau momentul schimbarii lui Boc se apropie vertiginos, dar drumul e presarat cu hirtoape, iar grupul masiv de interese politico-afaceristice din spatele sau ii susura la ureche sa se tina tare, dupa modelul Tariceanu?
Faptul ca, brusc, conducerea SRI a fost chemata azi la Parlament pentru a furniza informatii in cazul Mironescu-Banias, poate reprezenta un semn clar ca Basescu e dispus sa recurga la masuri de forta. Mai precis, daca George Maior declara raspicat si produce dovezi ca SRI a informat despre problemele lui Mironescu inainte de numirea in functie, atunci Boc are o problema cit casa

P.S. 1
Boc dezminte ca ar demisiona, el declarind, in direct la TV: "Sa lamurim aceste aspecte: Romania are guvern, guvernul are prim-ministru, coalitia e stabila ti lucrurile merg mai departe, alte comentarii nu mai fac"

P.S.2
Dupa audierea lui George Maior la Comisia SRI, presedintele acesteia, Cezar Preda, a declarat presei ca, in cazul lui Mironescu, "suntem multumiti, serviciul roman de informatii a actionat conform legii". Marea intrebare: daca SRI a informat despre probleme lui Mironescu inainte de numirea in functie, cine se face vinovat, in acest caz, de ignorare a informatiilor respective? Raspunsul e simplu: Emil Boc si Traian Igas, cei care au semnat decizia de numire.