Speriati de iminenta alegerilor anticipate, liderii Partidului Popular Crestin Democrat au cerut ultimativ PD si PNL sa dea un raspuns privind formarea unei aliante de centru-dreapta.

“Cerem PD si PNL sa dea un raspuns pana pe 25 iulie la propunerea pe care am facut-o de formare a unui pol de centru-dreapta care sa mearga in alegerile anticipate pe aceleasi liste si cu o platforma comuna“, a anuntat presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu, la lucrarile Consiliului National de Conducere al partidului desfasurate sambata. Ciuhandu a precizat ca, daca pana la 25 iulie PPCD nu va primi un raspuns, va merge singur in alegeri.
Presedintele PPCD a spus in fata celor aproximativ 300 de delegati la CNC ca partidul sau este constient de limitele sale, dar si de avantajele pe care le are: credibilitatea mesajului si credibilitatea in fata Partidului Popular European.
Totodata, Ciuhandu a opinat ca “ar fi o iluzie ca Alianta D.A. ar putea castiga majoritatea la alegerile anticipate“.
Liderul PPCD a mai spus ca partidul sau exclude ideea dizolvarii in alte formatiuni, oricare ar fi acestea, si ca nu va negocia principiile si nu va face compromisuri.

Posibila reclamatie la PPE

CNC al PPCD a adoptat o rezolutie in care se arata ca, in acest moment, alegerile anticipate ar implica riscuri majore pentru tara noastra avand in vedere problema inundatiilor, situatia economica politica si sociala. In rezolutie se apreciaza ca, in cazul unor anticipate, “ar putea rezulta un Parlament nereprezentativ din cauza neparticiparii la vot, iar Romania ar putea ramane in afara UE pentru un timp nedeterminat“.
Pe de alta parte, Ciuhandu a criticat dur faptul ca partidul sau nu reuseste sa obtina hotararea judecatoreasca pentru schimbarea denumirii din PNTCD in PPCD. El i-a anuntat pe participantii la CNC al partidului ca, daca pana la 11 august PPCD nu va primi decizia pentru schimbarea denumirii, va spune conducerii PPE, care se va intruni la Bruxelles la 29 august pentru a hotari daca accepta cererile PD si ale PC de afiliere, ca in Romania Justitia este controlata de puterea politica pentru ca partidului sau i se refuza un drept legitim.