Termenul pentru depunerea la Biroul Electoral Central (BEC) a listelor de candidati pentru Parlamentul European expira miercuri. Pana marti, si-au depus listele la BEC Partidul Liberal Democrat, Partidul National Liberal si Partidul Democrat.
Conform Hotararii de Guvern privind calendarul alegerilor pentru PE, data limita pana la care partidele, aliantele politice, organizatiile minoritatilor nationale si candidatii independenti isi pot depune cererile pentru inregistrarea in lista electorala speciala pentru euroalegeri este 26 septembrie.
Astfel, data limita pentru depunerea si inregistrarea candidaturilor atat pentru partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, candidatii independenti care au depus pana la data de 14 martie listele de sustinatori, cat si pentru cele care nu au depus aceste liste, este 26 septembrie, ora 24.00. Tot pana la aceasta data se va realiza solicitarea timpilor de antena. Campania electorala va incepe la 26 octombrie si se va incheia pe 24 noiembrie, ora 7.00, iar votul va avea loc la 25 noiembrie, intre orele 7.00 - 21.00.