Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se intruneste marti in ultima sedunta din acest an. Intrunirea va fi analiza, in principal, intrebuintarea fortelor armate la misiuni in afara teritoriului statului in 2008, continuarea restructurarii si modernizarii Armatei si "riscurile de natura terorista generate de evolutia situatiei operative interne pe profil antiterorist".
Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca CSAT va discuta si pe tema relatiilor cu Republica Moldova, in special privind consecintele deciziei autoritatilor de la Chisinau de a declara persona non grata doi diplomati romani.
Seful statului le-a propus vineri primului-ministru si ministrului de Externe sa nu expulzeze diplomati moldoveni ca raspuns la gestul Chisinaului de a declara persona non grata doi diplomati romani, chiar daca in astfel de cazuri, in relatiile cu orice stat, se obisnuieste sa se raspunda cu un gest similar. Seful statului a argumentat ca Romania are relatii speciale cu Republica Moldova.
Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat duminica, la Belgrad, ca exista o concordanta la nivel politic in Romania de a nu lua o masura similara privind expulzarea celor doi diplomati romani din R.Moldova, precizand ca o decizie in acest sens urmeaza sa fie discutata saptamana viitoare.
Autoritatile de la Chisinau au anuntat miercuri ca doi diplomati ai ambasadei Romaniei la Chisinau au fost declarati persona non grata pentru incompatibilitatea activitatii lor cu statutul diplomatic detinut, acestia trebuind sa paraseasca tara in decurs de 24 de ore.