Liberalii sunt de parere ca principalul vinovat pentru criza politica pe care o traverseaza Romania este Traian Basescu, care, "dupa ce a semanat timp de doi ani de zile vant, culege acum furtuna", dupa cum s-a exprimat ieri vicepresedintele PNL, senatorul Puiu Hasotti. "In opinia mea, Traian Basescu este mai degraba un dictator", a completat senatorul caracterizarea presedintelui. Pe de alta parte, Partidul Democrat a reusit "performanta" de a-si distruge relatiile cu absolut toti partenerii politici, devenind complet izolat din cauza atitudinii sale duplicitare si contribuind astfel la perpetuarea crizei. "PD are marea arta de a-si strica relatiile cu absolut toti partenerii, iar la ora actuala este un partid izolat politic. Niciodata nu si-a tinut cuvantul. Am tolerat prea mult aceasta atitudine, pentru ca Romania avea de indeplinit obiectivul de integrare in Uniunea Europeana", a mai declarat Hasotti.
Seantorul constantean considera ca PD nu are nici o sansa de a forma un guvern, tocmai din cauza faptului ca nimeni nu s-ar mai alia cu un partid care se afla ba la guvernare, ba in opozitie. "Toti ne-am saturat de aceasta atitudine duplicitara a PD-ului, care cand pofteste este la guvernare- cand e vorba de fonduri europene si de interesele de partid- ori, cand pofteste, este in opozitie", a declarat Hasotti, referindu-se la posibilele variante ale unui nou guvern. Iar daca PD este complet scos din joc din cauza duplicitatii sale, liderul PNL nu vede o varianta viabila nici in Executivul de uniune nationala condus de un tehnocrat. "Nu exista nicaieri in Europa asa ceva. Faci un guvern de uniune nationala cand vin tatarii sau se arunca bomba atomica. In plus, nu exista tehnocrati, pana si Mugur Isarescu a avut nevoie de sustinerea CDR-ului", a explicat Hasotti. Vicepresedintele liberal considera ca singura solutie o reprezinta "un nou guvern format doar din PNL, sau cu UDMR ori continuarea guvernarii PNL- PD-UDMR". In acest context, Hasotti i-a multumit ministrului Monica Macovei pentru activitatea de pana acum, dar i-a cerut sa-si dea demisia, dintr-o minima demnitate europeana, avand in vedere motiunea adoptata de Senat impotriva sa. Liderul liberal considera insa ca restructurarea Guvernului este necesara doar daca PNL va crede de cuviinta acest lucru si nu pentru ca cere PSD sau PRM. "Vom face restructurare cand vrem noi", a precizat Hasotti, care considera ca un guvern cade "cand vrea Parlamentul, nu dupa toanele presedintelui sau ale PSD-ului". In plus, senatorul este de parere ca gestul PSD-ului nu face altceva decat sa serveasca interesele presedintelui Basescu de a-l inlatura pe Calin Popescu Tariceanu de la sefia Executivului si de a-l inlocui cu Theodor Stolojan. "Nu stiu daca PSD-ului ii convine ca Stolojan sa fie premier, care acum se simte bine in postura de sluga. A fost sluga lui Ceausescu, apoi a lui Iliescu, acum e sluga lui Basescu. Daca PSD asta doreste, le urez succes!", a mai spus senatorul constantean.
Liberal constantean ales la sefia nationala a Tineretului Liberal

In privinta presedintelui Basescu, Hasotti a marturisit ca vede in seful statului "mai degraba un dictator". "Traian Basescu le stie pe toate, vrea sa le faca pe toate- si presedinte, si prim ministru, si procuror, si arbitru, si jucator- dar nu reuseste. Basescu se afla acum in postura pompierului care a dat foc la casa si acum vrea sa stinga incendiul cu o canistra de benzina", a continuat liderul PNL. El s-a aratat chiar nedumerit de initiativa celor 500 de intelectuali- "din sutele de mii pe care ii are Romania"- de a semna un apel pentru sustinerea lui Basescu. "Respect demersul lor, dar nu inteleg cum autorii a mii de carti sprijina pe cineva care a demonstrat ca nu are apetenta pentru lectura. Cred ca ultima carte citita de Traian Basescu a fost jurnalul de bord", a afirmat Hasotti. Prezent si el la conferinta de ieri a PNL, deputatul George Dragomir a anuntat ca tinerii liberali constanteni au de acum un reprezentant si la nivel de conducere centrala, dupa ce Adrian Bratu a fost ales intr-unul din cele 11 posturi de vicepresedinte al Tineretului Liberal. La sefia juniorilor a fost reales deputatul Cristian Adomnitei. La randul sau, deputatul Andrian Mihei a declarat ca astazi va depune o interpelare adresata ministrului Invatamantului, cu privire la orasul Harsova, unde nici o cresa sau gradinita nu beneficiaza de celebrul program "cornul si laptele". Mihei a abordat si proiectul "un laptop pentru fiecare elev", despre care a declarat ca devine un "program emblematic pentru PNL".