Sondajul comandat de PSD unei firme specializate pentru desemnarea persoanei care va candida din partea partidului la fotoliul de primar al Galatiului naste versiuni diferite in randul social-democratilor galateni.

Dupa ce purtatorul de cuvant al Organizatiei Judetene a PSD, Claudiu Branzan, a afirmat saptamana trecuta ca pana pe data de 15 februarie va fi nominalizat candidatul partidului la Primaria Galati, in urma finalizarii sondajul comandat unei firme specializate, primarul Dumitru Nicolae a infirmat ieri, in cadrul conferintei de presa, declaratiile lui Claudiu Branzan.

Intrebat daca va candida pentru al treilea mandat in cazul in care vineri va fi nominalizat drept candidat la functia de primar din partea PSD, Dumitru Nicolae a declarat: "Nu cred ca Claudiu Branzan a spus acest lucru. El se referea la sondajul comandat de partid pentru desemnarea candidatilor partidului in localitatile din judet. Organizatia municipala a PSD a comandat un sondaj, care se va desfasura in perioada 25 februarie - 5 martie, pentru stabilirea persoanei care va candida din partea partidului. Lista cuprinzand persoanele care vor fi nominalizate pentru Consiliul Local va fi intocmita tot de organizatia muncipala a partidului, dupa ce vom afla cum si-au facut treaba cei 11 consilieri locali ai partidului, care au avut repartizat cate un district din muncipiu pentru a se ocupa de el", a mai precizat Dumitru Nicolae. In privinta posibilitatii de a candida din nou, Dumitru Nicolae a declarat ca va lua o decizie dupa ce isi va face un consult medical la Bucuresti si dupa ce va afla rezultatele sondajului de opinie.

La scurt timp dupa declaratia facuta de Dumitru Nicolae, Claudiu Branzan si-a schimbat declaratia facuta pe 7 februarie pe tema desemnarii candidatului la fotoliul de primar al Galatiului. Potrivit purtatorului de cuvant al PSD Galati, firma care trebuia sa faca sondajul este ocupata, motiv pentru care sondajul nici nu a inceput (sic!).

Declaratii schimbate la 180 de grade

"Da, ziceam ca finalizam sondajul pentru candidatul la Primarie pana pe 15 februarie, dar, din pacate, acesta nici nu a inceput. Firma care se ocupa de realizarea celor doua sondaje, pentru municipiu si judet, e ocupata, sondajul, care are multe rubrici, este extrem de complex si cred ca va fi demarat abia la sfarsitul saptamanii viitoare. Cred ca in conditiile acestea va mai dura pana vom stabili candidatul, cred ca o sa ne apuce luna martie", a precizat ieri purtatorul de cuvant al Organizatiei Judetene a PSD Galati, Claudiu Branzan.