Desi pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local, data publicitatii si programata sa aiba loc pe 28 august, se afla nu mai putin de 52 de proiecte de hotarari, multe dintre acestea ar putea sa nu mai ajunga sa fie dezbatute. Cel putin asa a declarat primarul Dumitru Nicolae in cadrul conferintei de presa sustinute ieri, acesta sustinand ca, desi au fost introduse pe ordinea de zi, unele proiecte de hotarari mai trebuie sa obtina avizul comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local.

Un astfel de proiect, care, se pare, potrivit declaratiei edilului sef al urbei, ca nu va avea sansa sa ramana pe ordinea de zi este cel privitor la trecerea din domeniul privat in domeniul public al municipiului Galati a imobilului situat pe str. Mihai Bravu 23 si atribuirea acestuia in folosinta gratuita, pe o perioada de 5 ani fundatiei Lyra. "Acest proiect nu se va mai afla pe ordinea de zi. Am discutat si ieri (n. r. luni) la partid si nu vrem scandal", a afirmat ediulul sef al urbei. Precizam ca aceasta gradinita ii apartine fostului consilier judetean Valentina Nicolaev (PC) si, din cate stim, aceasta nu mai este membru ale acestui partid.

Un alt proiect de hotarare controversat aflat pe ordinea de zi este cel privitor la asocierea dintre Consiliul Local si firma Mobilakat SRL in vederea realizarii pe terenul proprietate a muncipiului Galati a unei parcari publice cu plata si a unui punct gospodaresc. Asocierea muncipalitatii cu societatea respectiva in vederea construirii unei parcari a mai facut obiectul unui proiect de hotarare de CL care ar fi trebuit sa fie supus dezbaterii fostului Consiliu Local, dar acest lucru nu a fost posibil deoarece nu a primit avizul comisiei de urbanism. Consilierul Local PC, Picu Apostol Roman, declara atunci ca asocierea nu ar fi fost rentabila pentru muncipalitate si ca parcarea ar fi urmat sa se construiasca pe un spatiu verde. Intrebat daca proiectul va avea de data aceasta sorti de izbanda, Dumitru Nicolae a precizat ca lucrurile s-au schimbat intre timp si ca asocierea nu va ridica semne de intrebare.



Bani pentru Clubul Otelul?



Ultimul proiect aflat pe ordinea de zi este cel legat de finantarea de la bugetul local a clubului de fotbal Otelul SA. Intrebat despre ce finantare e vorba, Dumitru Nicolae a spus ca nu stie ce prevede proiectul pentru care consilierul local PNL Marius Stan a facut lobby, dar nu este vorba de acordarea unei sume de bani, ci de constituirea unei fundatii la care Consiliul Local sa fie "actionar". Intrebat daca este de acord ca Primaria Galati sa finanteze clubul de fotbal, primarul a zis: "Voi fi de acord in ziua in care liberalii, democratii si pecistii isi vor cere public scuze ca m-au jignit atunci cand am dat 15 miliarde de lei vechi subventii (n. r. - acum 4 ani, cand presedintele clubului de fotbal era omul de afaceri Nicolai Boghici, membru PSD). Trebuie sa fim foarte atenti si sa facem o fundatie cu sarcini foarte precise", a conchis ediulul sef al urbei.