ImpactNews informeaza: Basescu via Udrea: Boc, esti mort!
Nevotarea proiectului disponibilizarilor din MAI de catre Udrea nu este cu siguranta o simpla greseala de introducere a cartelei in aparatul de vot. Care este semnalul dat de Basescu, via Udrea? Sa fie o repetare a unui mesaj de acum vreo luni, cand presedintele l-a avertizat pe Boc ca nu mai are sustinere in Parlament?
"Daca se pierde majoritatea (in Parlament - n.r.) care credeti ca este solutia? Am vazut azi in Senat lipsa de interes, absenta. Cine stie, poate se pierde majoritatea foarte curand sau s-a pierdut si atunci ce solutie pot propune clasei politice, in primul rand? Un premier independent! E o solutie. Sa vedem daca o accepta", prorocea Basescu fix in urma cu doua luni (coincidenta?)
Ei bine, in paralel cu pierderea, cel putin in practica, a majoritatii in Camera, pe holurile Parlamentului s-a reincalzit ciorba schimbarii premierului, si asta cand nimeni nu-si mai imagina asa ceva.
In acest context, comportamentul lui Udrea pare sa aiba sens si substrat. Doar nu credea careva ca cel mai talent ministru al tarii s-a impieducat de o biata cartela de vot, fix la cel mai important proiect al Guvernului.
In plus, o astfel de initiativa putea fi sacrificata, de dragul mesajelor cu subinteles, si asta pentru ca Ministerul Internelor oricum are parghiile necesare, consfintite prin Legea bugetului, sa treaca la disponibilizari, cu sau fara aprobarea Parlamentului. Era strict o chestiune de imagine si responsabilitate.
Ce va urma? O lupta pe viata si pe moarte. E clar ca in acest moment se pune o presiune incredibila pe Emil Boc, dovada si iesirea sa, cand a refuzat sa mai raspunda intrebarilor jurnalistilor. Dar la fel de clar e si ca Boc se tine tare. Va fi spectacol!