Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anuntat, luni, ca nici ea, nici vreun alt angajat al Ministerului Turismului, nu vor mai raspunde vreunei invitatii de a participa la sedintele Comisiei parlamentare de ancheta constituite in cazul sau, acuzand grave nereguli in functionarea acesteia.
"Am decis ca nici eu, nici vreun angajat al Ministerului Turismului sa nu se mai prezinte in fata acestei comisii", a declarat Udrea, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PD-L.
Ea a mai spus ca a hotarat sa solicite un control al tuturor institutiilor statului la Ministerul Turismului pentru a stabili faptul ca actiunile acestei institutii sunt "perfect legale".
"Pentru ca deja speculatiile PSD si PNL au inceput la televizor si se incearca acoperirea acestui scandal fara precedent din istoria post-decembrista a Romaniei prin argumente de genul: 'se tem de ceea ce ar putea descoperi comisia Vanghelie', am decis sa solicit un control al tuturor institutiilor statului cu atributii de control, la Ministerul Turismului, pentru a dovedi ca la minister activitatea este in legalitate", a afirmat ministrul Udrea.
Ea a mentionat ca aceste institutii pot fi ANRMAP, Curtea de Conturi si orice alte institutii cu atributii de control.
Elena Udrea a sustinut ca exista dovada actiunii ilegale a comisiei de ancheta, care "incearca cu orice pret sa-mi fabrice un dosar penal pentru fapte ce nu exista".
"Este evident ca regulamentul Comisiei Vanghelie nu este nici pe departe cel votat de Camera Deputatilor, ci este Tratatul de dezinformare al lui Vladimir Volkov, in care se spune: 'Discreditati tot ceea ce merge bine in tara, implicati conducatorii in actiuni ilegale, subminati-le reputatia, supuneti-i dispretului, raspanditi discordia intre cetateni, intaratati-i pe tineri contra batranilor, ridiculizati traditiile", a spus Udrea, sustinand ca "asta face Comisia Vanghelie, de la momentul in care s-a infiintat si pana in momentul in care discutam".
Elena Udrea a decis sa formuleze plangere penala impotriva fiecarui participant la discutia din comisia parlamentara de ancheta, a carei inregistrare a aparut in presa.