UDMR ar dori ca in PPE sa fie cooptat si un partid popular parlamentar romanesc, pentru intarirea spectrului de centru-dreapta. Presedintele UDMR, Markó Béla, exclude insa posibilitatea ca acesta sa fie partidul lui Corneliu Vadim Tudor.

Markó Béla , presedintele UDMR, a declarat sambata la Cluj-Napoca ca formatiunea sa politica doreste ca doctrina crestin-democrata sa fie reprezentata in Parlamentul Romaniei si de un alt partid, care sa se afilieze la Partidul Popular European (PPE). “In afara UDMR, PPE nu are o alta prezenta parlamentara in Romania. Noi vrem ca sa existe si un alt partid decat cel al etnicilor maghiari care sa reprezinte doctrina de dreapta, doctrina Partidului Popular European, in Parlamentul Romaniei“, a explicat presedintele UDMR.
Markó Béla considera ca spectrul politic romanesc este acum extrem de dezechilibrat. “Sunt mai multi pretendenti, PPE fiind extrem de curtat de unele partide romanesti. Un lucru e cert: noi nu ne vom da acordul pentru aderarea PPRM la PPE“, a spus Markó Béla. Presedintele UDMR a afirmat ca se mai gandeste ce partid romanesc prefera, care sa aiba doctrina populara, dintre PD si PC.
Saptamana viitoare va avea loc la Bucuresti sedinta Biroului Grupului Parlamentar al PPE din Parlamentul European, organizata de UDMR si PPCD, la care va fi prezent si liderul PPE, Wilfried Martens. Liderii PPE sunt in continuare circumspecti fata de PPRM, care si-a schimbat denumirea din PRM pentru a putea accede in formatiunea popularilor europeni. Actualul lider al PPRM, Corneliu Ciontu, anunta ca a inceput oficial negocierile cu reprezentantii popularilor europeni. El a declarat ca a avut o intalnire cu vicepresedintele PPE, Lorenzo Cesa, in cadrul careia s-a discutat despre aderarea PPRM la Partidul European. “Suntem fericiti ca am inceput sa discutam oficial cu PPE si anuntam ca vrem ca cei cinci parlamentari PPRM care vor fi observatori in Parlamentul European sa reprezinte PPE“, spus Ciontu.