Marko Bela, a declarat, marti, ca se contureaza ideea ca aceasta formatiune se va prezenta la alegerile prezidentiale cu un candidat propriu.
"Se contureaza ca vom avea propriul nostru candidat pentru prezidentiale, dar nu vreau sa anticipez. Aceasta decizie trebuie luata de Consiliul Reprezentantilor UDMR, iar propunerea o va face Consiliul Permanent al Uniunii.
La fel, ar fi bine sa decidem si in legatura cu persoana care isi va asuma aceasta raspundere", a precizat, intr-o conferinta de presa, liderul UDMR.
Marko Bela a anuntat ca sambata, 28 iunie, va avea loc sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali - cel mai important for al acestei formatiuni - in cadrul careia va fi facuta o analiza a rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European si se va stabili daca Uniunea va participa la alegerile prezidentiale din toamna acestui an cu un candidat propriu.
Berceanu il demite pe directorul Aeroportului Otopeni la putin timp dupa ce-l numise in functie
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca l-a demis pe directorul general al Aeroportului International Henri Coanda Otopeni, Sorinel Ciobanu, pentru ca a considerat ca PSD nu-l mai sustine. Berceanu a explicat ca PSD "nu si l-a mai asumat".
"De ce sa-mi ceara sa-l demit (cei de la PSD-n.r.)? Din moment ce s-a constatat ca are niste probleme, le-am cerut colegilor de la PSD sa se hotarasca daca-l sustin sau nu-l sustin. Nu am primit niciun raspuns, drept urmare... Asa cum le-am scris, am considerat ca nu-l mai sustin si drept urmare, l-am demis!", a explicat ministrul.
Berceanu a considerat ca aceasta situatie nu va crea probleme in coalitie.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis marti pe directorul general al Aeroportului International "Henri Coanda" (Otopeni), Sorinel Ciobanu, numit in functie saptamana trecuta la propunerea PSD.