Alianta PNL-PD insista tot mai mult ca presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, sa fie schimbati pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare.

Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat sambata la Iasi ca va cere aliatilor sai - in special UDMR si PUR - sa voteze schimbarea celor doi presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor pana in iulie. “Va fi un semnal al schimbarii reale la putere in Romania“, a precizat Emil Boc. El a subliniat ca “mentinerea celor doi presedinti de Camere PSD-isti este un semnal politic nociv pentru ca boicoteaza actul de guvernare“.
Boc a mai spus ca va recurge la solutia alegerilor anticipate in momentul in care va constata ca “majoritatea fragila“, de care dispun democratii in acest moment in Parlament, nu le ofera conditii pentru a pune in practica proiectele noastre de guvernare.
“In ceea ce priveste institutiile descentralizate trebuie gasita o solutie legislativa ca sefii acestora sa fie transformati in manageri care sa-si asume responsabilitatea unui management eficient; in caz contrar nu au ce cauta in structuri de conducere“, a precizat Boc.
La randul sau, vicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde, a spus ca nu este posibila punerea in practica a programului de guvernare in teritoriu “din cauza unor activisti PSD aflati in multe functii de conducere a unor institutii descentralizate“. “Nu trebuie sa ne asteptam ca ei sa-si dea demisia. Sunt simbolul unui Guvern corupt si nu cred ca Uniunea Europeana ne-ar accepta in aceste conditii“, a afirmat Frunzaverde.
Liberalii sunt si ei preocupati de schimbarea pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare a celor doi presedinti de Camera. Purtartorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ca propunerea de a schimba Regulamentul Camerei va fi prioritara, chiar daca raportul Comisiei pentru Regulament trebuie depus pana la 1 septembrie. El a precizat ca nu este mandatat sa afirme daca PNL are sustinere din partea celorlalti membri ai Coalitiei pentru modificarea Regulamentului.