DeCeNews informeaza: Ce s-a inteles UDMR cu Opozitia. Lovitura mortala pentru PDL

UDMR nu va parasi Coalitia, liderii formatiunii fiind constransi sa stea alaturi de Basescu pana la capat. Strategii udemeristi sunt constienti ca nu vor mai obtine vreodata atatea avantaje cate au primit de la actualul regim, iar pe de alta parte considera ca nu vor suferi electoral din cauza asocierii cu Boc. Fie minoritatea maghiara va fi constransa sa-si dea votul UDMR, din lipsa de alternativa, fie va scadea pragul electoral, daca PCM intra in cursa. Totusi, udemeristii au stabilit o intelegere si cu Opozitia, pe subiecte de interes comun. Astfel, ungurii au promis ca nu vor vota regionalizarea propusa de Traian Basescu si vor respinge votul prin corespondenta. UDMR nu doreste tulburarea apelor in fieful sau, prin regionalizare, iar diaspora ar putea dilua voturile din circumscriptiile dominate de unguri.
Minoritatile nationale, altele decat cea maghiara, isi vad periclitat viitorul printr-o sustinere a lui Emil Boc, dar nici nu vor sa renunte la avantajele guvernarii. Calea de mijloc a reprezentat-o angajamentuld e a mai respinge angajarile de raspundere, cunoscute drept asumarile lui Boc.
Evident, reprezentantii minoritatilor sunt mult mmai usor de "cumparat" decat udemeristii, iar cuvantul lor nu prea are valoare. Totusi, daca ar respecta acest angajament, sunt excluse modificarile propuse de Traian Basescu pentru fraudarea alegerilor.
Guvernul nu va mai putea trece nicio lege importanta, iar sansele PDL de a influenta alegerile din 2012, comasate sau nu, se reduc considerabil. Fara posibilitatea unor manevre electorale, UNPR este pierdut, sub 1 la suta, asa ca alti parlamentari ar putea parasi Coalitia.