Drumurile. Marea problema si durere a bihorenilor. In opinia parlamentarilor UDMR, mai exista o speranta. Deputatul Lakatos Péter a sustinut ieri, in conferinta de presa, ca Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, legea care prevede aprobarea planului de amenajare pe teritoriul national.
Potrivit parlamentarului bihorean, aceasta lege cuprinde, printre altele, construirea de autostrazi si drumuri expres pe teritoriul judetului Bihor. In realitate, la singura autostrada aprobata pentru Transilvania nu s-a construit in Bihor nici macar un metru in doi ani. "Legea prevede construirea autostrazii Bors - Marghita - Zalau si, lucru nou pentru judetul Bihor, a unei autostrazi care leaga Oradea de Arad. De asemenea, este prevazuta construirea de drumuri cu patru benzi din Oradea spre Satu Mare si din Oradea spre Deva prin Beius", a precizat deputatul UDMR Bihor. El a precizat ca proiectul de lege mai prevede electrificarea caii ferate Oradea - Cluj-Napoca, precum si lucrari de modernizare a Aeroportului Oradea.
"Acest proiect trebuie sa treaca de Camera Deputatilor si de Senat, si nu vad niciun motiv ca acest lucru sa nu se intample. Totusi trebuie realizate proiecte si studii de fezabilitate pentru a putea fi pus in aplicare", a declarat in incheiere Lakatos. Alaturi de drumurile din Bihor sunt cuprinse pentru reabilitare si alte drumuri din tara, Guvernul urmand sa hotarasca cele care sunt prioritare.