Sediul UDMR Mures a fost retrocedat in instanta fostilor proprietari, sentinta pronuntata la sfarsitul saptamanii trecute de Curtea de Apel Targu Mures fiind definitiva si irevocabila.
Potrivit hotararii judecatoresti, imobilul de pe Strada Brailei nr. 9 din Targu Mures, unde isi desfasoara activitatea in prezent filiala judeteana a partidului, va intra in posesia mostenitorilor lui Tiberiu Hanko, stabiliti in Austria.
Hotararea judecatorilor mureseni este motivata prin faptul ca Uniunea nu este inregistrata ca partid politic, iar legea prevede ca sunt exceptate de la retrocedare cladirile folosite de partidele politice. Liderii UDMR au incercat sa convinga instanta ca Uniunea este asimilata unui partid politic si ca are recunoastere internationala ca partid politic, insa fara succes.
In urma cu un an, mostenitorii lui Tiberiu Hanko au primit din partea municipalitatii o decizie de reimproprietarire. Imobilul a apartinut familiei Hanko pana in 1950.
Liderii Uniunii au amenintat ca vor solicita despagubiri deoarece au investit cateva miliarde de lei in sediul judetean.