Presedintele executiv al UDMR Covasna - Trei Scaune de Jos, deputatul Marton Arpad, a declarat ieri ca Uniunea incepe consultarile cu organizatiile locale ale UDMR si va incerca sa ajunga in toate satele unde are organizatii. Potrivit lui Marton Arpad, cu aceasta ocazie reprezentantii UDMR se vor putea intalni si cu membrii, cu electoratul si cu diferiti reprezentanti ai societatii civile, "indiferent daca aceste organizatii colaboreaza cu UDMR sau sunt impotriva UDMR, daca se considera o alternativa a Uniunii".
Conform presedintelui executiv al UDMR Covasna, in cadrul acestor consultari Uniunea se va axa pe doua teme principale, dar si pe problemele locale ale fiecarei localitati in parte. Prima tema ar fi dezbaterea statutului Uniunii, deoarece se apropie Congresul UDMR, care va avea loc in primavara anului viitor.
"La congres exista posibilitatea de a modifica statutul UDMR. S-au lansat multe idei, trebuie sa vedem care este parerea opiniei publice pe aceasta tema", a mentionat Marton.
A doua tema ar fi o dezbatere pe diferite concepte si forme ale autonomiei. Deputatul Uniunii sustine ca aceste concepte trebuie, in primul rand, explicate, fiindca exista mai multe teorii.

Pregatiri rapide de alegeri

Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, a declarat ca in urma acestor intalniri, care se vor desfasura in aproximativ 80 de localitati covasnene, conducerea teritoriala a UDMR va avea ocazia de a evalua cum au activat reprezentantii Uniunii in consiliile locale, primarii si daca au reusit sa duca la bun sfarsit programul Uniunii.
"Pregatirile pentru alegerile din 2008 vor incepe mai repede decat de obicei, vom evalua problemele cu care se confrunta autoritatile locale, ce au realizat alesii locali ai Uniunii. Vom inventaria ce s-a realizat pana in prezent si ce trebuie facut. Vom vizita toate localitatile si vom organiza intalnire cu localnicii, cu reprezentantii, membrii UDMR", a spus Almos.