Presedintele UDMR Arad, deputatul Kiraly Andras, a declarat ca Uniunea doreste sa analizeze si sa sprijine „posibilitatile concrete pentru dezvoltarea infrastructurii, a culturii si a invatamantului in fiecare localitate cu populatie maghiara si nu numai“. Kiraly a precizat ca este increzator ca prezenta Coalitie „este in masura sa puna in practica masurile stabilite la nivelul fiecarei localitati“.
La randul sau, presedintele Consiliului Reprezentantilor Judeteni al UDMR Arad, Levente Bognar, a adaugat ca va superviza punerea in practica a prevederilor intelegerii incheiate la nivel local cu Alianta „DA“ si PC. Bognar a spus ca UDMR vrea sa sprijine invatamantul in limba maghiara, alocarea de fonduri pentru construirea de sali de sport, reabilitarea unor drumuri comunale si introducerea retelelor de apa in mai multe localitati. El a subliniat ca vor urmari „ca scolile cu predare in limba maghiara sa aiba asigurate fonduri pentru lucrari de renovare si reabilitare“.
Bognar a mai spus ca Uniunea intentioneaza sa construiasca „sali de sport in localitatile Sintea Mare, Dorobanti si Iratos“. El a conchis ca o prioritate a UDMR este si „reabilitarea drumurilor care duc din localitatile Varsand si Turnu in Ungaria“, a precizat Levente Bognar.