UDMR Bistrita-Nasaud isi va alege un nou presedinte in februarie, dupa demisia din UDMR a prefectului Szilágyi Ioan, care a detinut si functia de presedinte al organizatiei. Interimatul conducerii organizatiei judetene este asigurat in prezent de Borsos K. László, actualul presedinte al Consiliului Reprezentantilor, care a declarat ca situatia intreruperii mandatului inainte de termen nu este prevazuta explicit in statut.
Potrivit sursei citate, cel tarziu in februarie se va convoca Adunarea generala a delegatilor judeteni, principalul for decizional, care sa demareze procedurile pentru alegerea noului presedinte.
Spre deosebire de alte formatiuni politice, la UDMR nimeni nu se autopropune, organizatiile locale, in numar de 35, fiind cele care vor nominaliza candidatii, pe baza unor criterii elaborate anterior. O data ales liderul, acesta propune o formula pentru Prezidiul executiv, format din mai multi vicepresedinti.
Echipa propusa va trebui sa obtina votul de incredere din partea Consiliului Reprezentantilor, care are 120 de membri, in caz contrar procedura fiind reluata. In judetul Bistrita-Nasaud, UDMR are aproximativ 3.000 de membri, cei mai multi, circa 900, din municipiul Bistrita. (R.N.)