Chiar daca mai exista tensiuni intre cele doua formatiuni politice maghiare UDMR si PCM, reprezentantii Uniunii si-au ales deja oamenii pe care se vor baza pentru alegerile parlamentare. Printre ei, oameni care au confirmat din punct de vedere politic, dar si surprize.
Conducerea judeteana a UDMR a definitivat vineri lista cu persoanele care vor candida in colegiile bihorene. Astfel, pentru Senat sunt propusi alegatorilor: Cseke Attila, secretar de stat in Secretariatul General al Guvernului, Iulius Delorean, consilier local, Szoboszlai Gáspár András si Sarkady Zsolt, directorul Filarmonicii de Stat din Oradea, fost deputat intre 2000 si 2004, care va candida in colegiul din Salonta. Pentru deputati, reprezentantii UDMR ii propun alegatorilor pe: Derzsi Ákos, secretar de stat in Ministerul Muncii, Lakatos Péter, deputat din 2004, Hasas János, viceprimar la Vadu Crisului, Ferko Jenõ, care va candida in zona Beius, Pásztor Gabriella, secretar de stat in Ministerul Educatiei, va candida in colegiul din zona Sanmartin, Szíjárto Zoltán, directorul centrului medico-social din Salonta, va candida in zona in care se afla centrul medico-social, Petõ Csilla, ex-inspector in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Bihor, Csuzi István, fost PCM-ist, si Kallai László.
Politicieni tineri si de viitor
Presedintele executiv al UDMR Bihor, Szabó Ödön, sustine ca principala calitate a politicienilor propusi de UDMR Bihor este tineretea acestora: "Consider ca avem una dintre cele mai tinere si mai credibile echipe cu sanse reale de a ajunge in Parlamentul Romaniei. Programul politic pe care vrem sa-l propunem parlamentarilor nostri este acela de a face tot posibilul ca Bihorul sa devina numarul unu in Romania", a declarat presedintele executiv al UDMR Bihor.